Veel blije gezichten op eerste horecabeurs

Fotoreportage AGF'ers op Gastvrij Rotterdam

Tholen - Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie beursdagen Ahoy.

Gelet op de actuele situatie in de branche met de aanhoudende uitdagingen rondom het coronavirus, het nijpende tekort aan personeel in de horeca in combinatie met het fraaie nazomerweer, was de opkomst volgens de organisatie boven verwachting. In verhouding tot de vorige editie in 2019, toen de beurs in 5 hallen plaatsvond, lag het bezoekersaantal deze week slechts 17% lager.


Klik hier voor de fotoreportage van de AGF-standhouders

Binnen het AGF-segment waren de vertrouwde standhouders weer present. Veel horecaleveranciers hebben de afgelopen anderhalf jaar de afzet richting de horeca node gemist, al konden sommigen dit ook weer goed opvangen met afzet richting retail en detaillisten. Bovenal was er veel optimisme onder de standhouders dat er weer beurzen mogelijk zijn en dat de horeca weer een nieuwe start kan maken.

Ook waren er weer de nodige noviteiten. Zo lanceerde Schulp de duurzame lijn 'Groentje van Schulp, verraste Purple Pride de bezoekers met aubergine-shoarma om mensen opnieuw kennis te laten maken met de aubergine. Ook bij de aardappelverwerkers vielen weer de nodige aardappelproducten te proeven en Bresc introduceerde een nieuwe kruidenlijn.

Leon Noppert, Sales Manager bij Bresc: "Boven alles is het gewoon heel erg gezellig. Je merkt heel erg dat mensen behoefte hadden aan het sociale aspect van een beurs. Dat maakt het wel echt heel tof om al die mooie dingen te laten zien die we maken. Deelnemers en bezoekers willen heel graag hun verhalen kwijt. Over wat ze in de afgelopen tijd allemaal hebben meegemaakt. Het was voor iedereen een hele moeilijke tijd en Rotterdam Gastvrij lijkt wel het startsein om dat af te sluiten en weer vooruit te kijken. Bovendien worden er verschillende kwalitatief goede oplossingen getoond die inspelen op het grootste probleem van deze tijd: het personeelstekort.”

Gastvrij Rotterdam 2022
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 19 tot en met 21 september 2022 in Rotterdam Ahoy. Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

Klik hier voor de fotoreportage van de AGF-standhouders


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven