Volledig geautomatiseerde Insectenscanner gedemonstreerd in Ossendrecht

Syngenta onderzoekt de toepassing van insectenscannertechnologie in de landbouw. De uitdaging is om biodiversiteit op het veld meetbaar te maken en een beslis-ondersteunend-systeem te ontwikkelen dat telers inzicht geeft in de balans tussen plagen en nuttigen in hun gewas. Samen met Faunabit demonstreert Syngenta de Diopsis insectenscanner op het groentenplatform van 4-15 oktober in Ossendrecht. In gesprek met distributie en de voedselketen willen Syngenta en Faunabit de toepasbaarheid van deze technologie in de dagelijkse landbouwpraktijk verder verkennen, dat meldt Syngenta.

 

Hanneke Verhelst, hoofd duurzaamheid Syngenta Benelux: “Als onderdeel van ons Good Growth Plan zet Syngenta zich in voor het verbeteren van de biodiversiteit en bodemgezondheid op landbouwgronden. Dit doen we onder meer door kennis te delen over goede landbouwpraktijken en bloemrijke akkerranden te stimuleren in het project Operation Pollinator. De vraag is vaak: werkt het? Technologieën zoals een insectenscanner kunnen helpen om de impact van landbouw op biodiversiteit beter meetbaar te maken en telers meer inzicht te geven wat ze kunnen doen om de biodiversiteit op hun landbouwpercelen verder te ondersteunen”.

Om het meten van biodiversiteit in de landbouw op grote schaal mogelijk te maken, werkt Syngenta samen met Europese onderzoeksinstituten en startups om nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Maurits van der Hout, agronoom bij Syngenta: “We geloven dat een insectenscanner zoals DIOPSIS, een teler inzicht kan geven in de balans tussen nuttigen en plagen in het veld. Hierdoor kan een teler betere beslissingen nemen of het noodzakelijk is om in te grijpen om schade aan het gewas te voorkomen”.

Voor meer informatie:
+31(0)6 229 29 199
Hanneke.verhelst@syngenta.com 
www.syngenta.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven