Aardappel- en groenteprijzen bereiken nieuwe hoogtepunten in Rusland

In Rusland worden momenteel recordprijzen betaald voor groenten. De meeste groenten zijn 1,5 tot 2 keer duurder geworden dan vorig jaar en hebben nieuwe records gevestigd voor september, wanneer het aanbod van groenten doorgaans groter is dan de vraag op de markt.

In juni bereikten de prijzen voor wortelen en bieten in Rusland ongekende hoogten. Hoewel de meeste aardappelen en groenten van de zogenaamde "borsch set" al zijn geoogst, zijn de prijzen nog steeds recordhoog en blijven ze stijgen.

"Vorige week sprongen de prijzen voor wortelen in één keer met 22% omhoog en de prijs voor aardappelen steeg met 8%. De droogte in de zomer, gevolgd door regens, toen de telers moesten worden geoogst, heeft zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de geteelde producten aangetast. De marktdeelnemers vrezen dat er niet genoeg aardappelen en groenten van goede kwaliteit zullen zijn die tot het voorjaar kunnen worden opgeslagen. De tweede factor die van invloed is op de prijsstijging, zijn de aanhoudende regens die de oogst van aardappelen, wortelen en bieten vertragen. Daardoor is het aanbod op dit moment niet zo groot als het zou kunnen zijn," vertelde Andriy Yarmak, econoom bij het Investeringscentrum van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties aan east-fruit.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven