200.000 euro Zeeuwse subsidie voor de Masterpicker

Vandaag overhandigde gedeputeerde Jo-Annes de Bat een (symbolische) cheque ter waarde van €1.023.713,- aan de projecten die subsidie ontvangen uit de zesde ronde van de Zeeland in Stroomversnelling-subsidie. Vorige week werd bekend dat in totaal vijf aanvragen voor demonstratieprojecten werden toegekend. Daarnaast kreeg ook één haalbaarheidsonderzoek een positief advies.

Op locatie van een van de subsidieaanvragers, Stichting Zeeschelp, werden vertegenwoordigers van de projecten ontvangen. Per project volgde een kleine toelichting waarna een symbolisch moment plaatsvond door het overhandigen van de cheque met daarop het totaalbedrag aan subsidies.

Zo was er een subsidie van € 200.000,- voor de Masterpicker van Machine Innovation Company, QEF Electric Innovation, Wiskerke Onions BV en Uireka. Samen ontvangen zij € 200.000,- subsidie.

Ook het project 'Zoute teelten- Logistiek centrum voor verwerking van Zeegroenten' van Dutch Seaweed Group, Murre Technologies, SeaWeed-TECH en North Sea Farmers. ontving € 200.000,- subsidie. 

Bron: Provincie Zeeland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven