Jan Franje, Franje Onions:

"Marge maken in de uienhandel valt momenteel niet mee"

Tholen - "Het is momenteel heel erg lastig je marge te maken in de uienhandel. De telers zitten er vast op en de baalprijs wil niet echt omhoog", constateert Jan Franje van Franje Onions. "Als je het rekensommetje maakt om te kopen en verkopen, dan zit er niks tussen. De prijs van gele uien ligt momenteel rond de 17/18 cent. De prijs van rode uien ligt over het algemeen wat hoger, maar daar is het verschil in afzet tussen de fijne en grove maten ook erg groot."

"Alles is een stuk duurder geworden, van verpakkingen, pallets, energie tot transport. Als je die meerkosten vorig jaar me verteld zou hebben, had ik je uitgelachen. Daarbij is de logistieke situatie nog altijd dramatisch. Elke keer zijn er weer problemen met tekorten aan containers en vertragingen. Of het echt de export belemmert, weet ik niet, maar het komt de export zeker niet ten goede. Het lijkt of er niks meer normaal gaat", verzucht de uienverpakker.

"De vraag is maar heel gewoon. Alle bestemmingen doen wel een beetje mee, maar het zijn allemaal maar hele gewone orders. De situatie is weer heel anders dan vorig jaar. Er gaan wat uien naar de verre bestemmingen en Centraal-Amerika, maar het is allemaal maar heel gewoontjes. Ik hoor dat er her en der nog uien buiten liggen, maar wij hebben het afland-seizoen afgesloten, al weet je natuurlijk nooit of er nog een partij opdoet. Kwalitatief hebben wij gelukkig niet al te veel problemen", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
+31 (0)113 501658
info@franjeonions.nl      
www.franjeonions.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven