In verband met mogelijk gezondheidsrisico

Prosource Produce roept vrijwillig uien terug die zijn verzonden uit Chihuahua, Mexico

ProSource Produce uit Hailey, Idaho, roept vrijwillig uien (rood, geel en wit) terug die tussen 1 juli 2021 en 31 augustus 2021 zijn verzonden vanuit Chihuahua, Mexico, omdat ze mogelijk besmet zijn met Salmonella.

De producten zijn rode, gele en witte uien die tussen 1 juli 2021 en 31 augustus 2021 vanuit Chihuahua, Mexico, naar de Verenigde Staten werden verscheept alsook in Ontario en Quebec, Canada.

Sinds eind augustus 2021 zijn door het bedrijf geen verse uien meer verzonden die afkomstig waren uit Chihuahua.

Hoewel het onderzoek naar verschillende potentiële bronnen van Salmonella nog gaande is, zijn tot op heden geen uien die via ProSource op de markt zijn gebracht positief getest op Salmonella. Deze vrijwillige terugroeping wordt vanuit het oogpunt van voorzorg uitgevoerd  in samenwerking met de U.S. Food and Drug Administration (FDA), op basis van gemelde ziekten die in verband zijn gebracht met de mogelijke consumptie van verse uien die afkomstig zijn uit Chihuahua, MX, en die in juli en augustus 2021 naar de VS zijn verzonden.

Big Bull, Peak Fresh Produce, Sierra Madre, Markon First Crop., Markon Essentials, Rio Blue, ProSource, Rio Valley, en Sysco Imperial.

Voor meer informatie: fda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven