bacterie ook op Mexicaanse uien

Mexico volgt met aandacht onderzoek naar Salmonella-uitbraak in VS en Canada

Het Mexicaanse ministerie van Economische Zaken heeft vorige week donderdag in een verklaring aangegeven dat het het verloop van het onderzoek naar Salmonella-uitbraken in de Verenigde Staten en Canada op de voet volgt. De bacterie werd gevonden in verse uien uit Mexico.

Het Amerikaanse Agentschap voor Voedsel en Medicijnen (FDA) stelde samen met het Centrum voor Controle en Preventie van Ziektes (CDC) een onderzoek in naar een uitbraak van bacteriologische infectie (Salmonella Oranienburg) in verschillende staten die verband zou houden met de import van verse uien uit de Mexicaanse staat Chihuahua.

Ook het Canadese Agentschap voor Voedselinspectie (CFIA) maakte melding van besmettingen in de provincies Ontario en Quebec. Mogelijk komen daar nog andere provincies bij waar Mexicaanse uiten werden geïmporteerd tussen 1 juli en 31 augustus.

Het Mexicaanse ministerie meldde dat in beide landen als voorzorgsmaatregel terugroepacties zijn uitgevoerd van verse rode, gele en witte uien uit de staat Chihuahua.

"Om de commerciële belangen van Mexico in het buitenland te beschermen en te verdedigen, volgen we het onderzoek op de voet waarin men de bron van de Salmonella-uitbraak probeert vast te stellen die op 20 oktober werd gerapporteerd en die gelinkt wordt aan Mexicaanse verse uien", zegt het ministerie van Economische Zaken.

Het ministerie meldde ook dat het in contact staat met de bevoegde autoriteiten van de Verenigde Staten en Canada om ervoor te zorgen dat de processen worden uitgevoerd in overeenstemming met de internationale normen en verplichtingen in de Noord-Amerikaanse regio. Op die manier worden ook onnodige verstoringen van de handel vermeden.

Bron: gob.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.