Resultaten uiendripproef Wiskerke Onions en Broere Beregening

Op een uienveld in Axel (Zld) van totaal 23 ha van Wiskerke Onions zijn afgelopen seizoen driptapes aangelegd. De aanleg en de volledige begeleiding van de dripirrigatie is uitgevoerd door Loonwerkbedrijf Boonman en Broere Irrigatie De dripproef is succesvol verlopen; zowel in de gele als in de rode uien is een opbrengst vermeerdering gerealiseerd met dripirrigatie van approx. 20%.

In de gele zaaiuien is een grofte gemeten van 57% grof t.o.v. 47% grof met een opbrengst vermeerdering van 18.35%. In de rode zaaiuien is een grofte gemeten van 48% grofte t.o.v. 30% grof met een opbrengst vermeerdering van 20.04%.

Tijdens de start van het groeistadium is met watergift de groei positief ondersteund, en de totale groei van het gewas is egaler verlopen, welke zorgt voor een goede gezondheid en huidvastheid van het gewas.

Gebaseerd op het proefveld van 12 ha, met aanwezig bron, zonder fertigatie en vochtmeting, een watergift van 100mm/ha en perceel lengte van 600m is het kostenplaatje van de professionele irrigatie proef geresulteerd in €1.641,57 meerkosten per hectare*.

*Financiële kosten details en aannames zijn opvraagbaar indien gewenst

Voor groeiseizoen 2022 staat wederom een proefveld gepland, ditmaal met irrigatie én fertigatie;

Voor meer informatie:
Werner Verschueren
Wiskerke Onions
+31 (0)6 53 21 33 71
werner@wiskerke-onions.nl

Wim Menu
wim@broere-irrigatie.nl
+31 (0)6 51 92 59 08


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven