Nieuw-Zeelandse overheid gaat investeren in uiensector

Volgens de Nieuw-Zeelandse minister van Landbouw, Damien O'Connor, investeert de regering 2,83 miljoen dollar (1,74 mln euro) in een programma om het concurrentievoordeel van de Nieuw-Zeelandse uiensector te vergroten.

Onions New Zealand en het "Sustainable Food and Fibre Futures fund" van het ministerie voor Landbouw zullen gezamenlijk 6,02 miljoen dollar (3,7 mln euro) investeren in een zesjarig geïntegreerd programma met de naam "Humble to Hero: Transforming the New Zealand Onion Industry" ("Van bescheiden uitje tot held: de Transformatie van de Nieuw-Zeelandse uiensector").

Minister O'Connor: "Consumenten over de hele wereld zijn steeds meer op zoek naar producten die op waarden zijn gebaseerd, milieuvriendelijk zijn en op duurzame wijze zijn geproduceerd. Met dit programma willen wij onze uien onderscheiden van die van de rest van de wereld. Vorige week hebben wij onze vrijhandelsovereenkomst met het VK aangekondigd, waardoor het douanetarief van 8 procent op uien vanaf de eerste dag zal verdwijnen. Met ontwikkelingen zoals deze en een investering zoals deze, is het een opwindende tijd om met Onions New Zealand te werken aan de transformatie van onze uiensector. We streven ernaar de kampioen te worden in een topkwaliteit uienteelt met lage productiekosten."

Bron: beehive.govt.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.