BASF breidt de cyclus van zijn lange dag uien uit met Campero

Jaren geleden veroverde BASF de Spaanse uienmarkt met Valero. "Het eerste ras met alle exportkenmerken", zo definieert Francisco de la Cruz, accountmanager Uien bij BASF, deze ui. Nu breidt de multinational haar lange dag uienassortiment uit met Campero, een ras met dezelfde kenmerken als Valero, maar voor een latere oogst. "Zo kan de teler beide uien tijdens het planten combineren om een gespreide oogst te verkrijgen."

Terwijl Valero een variëteit is die in juli in Andalusië en in augustus in La Mancha en in Centraal-Spanje geoogst kan worden, wordt Campero aanbevolen voor de oogst rond half juli in Andalusië en rond half augustus in La Mancha en Centraal-Spanje.


Ui van het Campero-ras

Campero is een rustieke variëteit die goede opbrengsten en een uitstekend kaliber biedt. De ui is bolvormig en heeft een intense en glanzende roodachtige kleur. De schil is behoorlijk dik. De ui legt ook flexibiliteit aan de dag op het vlak van maatvoering, want hij is zowel geschikt voor de traditionele netjes met 3 of 4 stuks als voor wie op zoek is naar grote uien. De ui heeft verder een uitstekende houdbaarheid.


Uien van het Campero-ras

Met Valero en Campero breidt Nunhems, het merk van BASF voor groentezaden, de uiencyclus uit en biedt het de markt een product met identieke kenmerken voor een langere periode.

Voor meer informatie:
Francisco de la Cruz
Account Manager Uien
BASF
+34 650 720 533
francisco.delacruz@vegetableseeds.basf.com
www.nunhems.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven