Familiebedrijven-event nu terug te kijken

BDO Familiebedrijvenboek: Cruciale keuzes

Het achtste familiebedrijvenboek van BDO ‘Cruciale keuzes; familiebedrijven over de eigendoms- en eigenaarsstrategie’ is op 2 november gelanceerd. In dit boek gaat BDO in gesprek met gerenommeerde familiebedrijven, zoals Sligro Food Group, Fietsvoordeelshop.nl en softwarebedrijf AFAS. Hoe de familiestrategie wordt vormgegeven, verschilt per bedrijf; dat blijkt. Maar dát er keuzes moeten worden gemaakt, laat het onderzoek heel duidelijk zien. Wie actie onderneemt, vergroot de kans op succes.

Met dit familiebedrijvenboek geeft BDO opvolging aan de resultaten van de studie van Erasmus Centre for Family Business (ECFB, onderdeel van Erasmus Universiteit). Daaruit blijkt dat het als familiebedrijf loont om direct na een economische dip actief aan de slag gaan met de eigendoms- en eigenaarsstrategie. Daarbij maakt het niet uit of de familie haar aandelenbelang vergroot of juist verkleint. Familiebedrijven die geen keuzes maken, zien op termijn een scherpe daling van de winstgevendheid.

“Familiebedrijven zijn tijdens een crisis strategisch koersvaster dan niet-familiebedrijven. Hoewel nagenoeg alle organisaties in crisissituaties bezuinigen, investeren familiebedrijven vooral in het interne bedrijfsbelang. Zo zijn ze minder geneigd om personeel te ontslaan en investeren ze actiever in innovatie, onderzoek en ontwikkeling dan bedrijven waar geen familie aan het roer staat,” haalt Joost Vat, partner bij BDO en specialist op het gebied van organisatieadvies en familiebedrijven, een andere conclusie uit het onderzoek aan. Het achtste familiebedrijvenboek is kosteloos aan te vragen.

Terugkijken Familiebedrijven-event ‘Cruciale keuzes’
Het boek werd afgelopen dinsdag tijdens het online Familiebedrijven-event gepresenteerd. Prof. Dr. Pursey Heugens (ECFB) duidde de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek en ook toonaangevende familiebedrijven als Swinkels Family Brewers, KnaapenGroep, Sligro Food Group en Louwman Group gaven een uniek kijkje in hun keuken. Het event is hier terug te kijken.

Voor meer informatie:
BDO Accountants & Adviseurs
Ruud Loos
Senior Manager
Adviesgroep Familiebedrijven
+31 (0)6 5399 2961
ruud.loos@bdo.nl     
www.bdo.nl/flowers-food 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.