Uienprijzen gedaald nadat Indiase regering 111.000 ton buffervoorraden vrij heeft gegeven

Vorige week heeft de Indiase federale regering buffervoorraden uien vrijgegeven op de markten van Delhi, Kolkata, Lucknow, Patna, Ranchi, Guwahati, Bhubaneswar, Hyderabad, Bengaluru, Chennai, Mumbai, Chandigarh, Kochi en Raipur. Uien werden ook verscheept naar de plaatselijke markten van Maharashtra, Madhya Pradesh en Gujarat.

Ongeveer 111 000 ton uien is op deze belangrijke markten van het land vrijgegeven en volgens de gegevens van het ministerie van Consumentenzaken heeft de interventie van het centrum om buffervoorraden uien vrij te geven, bijgedragen tot een daling van de detailhandelsprijzen met 5 tot 12 Rs per kg.

Na de vrijgave zijn de retailprijzen voor uien in Delhi gedaald van Rs 49 per kg op 20 oktober tot Rs 44 per kg op 3 november, in Mumbai van Rs 50 per kg tot Rs 45 op 14 oktober, in Kolkata van Rs 57 tot Rs 45 per kg op 17 oktober en in Chennai van Rs 42 tot Rs 37 per kg op 13 oktober.

[Rs100 = €1.10 ]

Bron: krishijagran.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.