Jim Ertler - Premium Fresh

"Alle uien zijn binnen"

De lente die in Tasmanië natter is dan normaal maakt het volgens Jim Ertler van Premium Fresh moeilijk voor de telers om de gewassen te planten. "Alle uien zijn binnen en we houden ons hoofd boven water met alle andere gewassen," zei Jim. "Alle gewassen zijn op tijd en in relatief goede omstandigheden binnengekomen."

"De oogst van vorig seizoen was over het algemeen in orde met goede hoeveelheden en een goede range van maten. Onze groentenexport naar Azië en Europa was redelijk solide. De groothandelsmarkt voor uien was op het Australische vasteland echter zeer somber en de handel in AGF had te lijden onder de gesloten deuren. De nattere omstandigheden aan de Australische oostkust hebben het aanbod van de nieuwe seizoensoogst beïnvloed en dit, gecombineerd met de toegenomen vraag na de lockdown, heeft de uienprijzen doen stijgen."
Jim vertelde dat ze door de onzekerheid rond Covid het areaal van sommige lijnen hebben verkleind, terwijl andere lijnen zijn gehandhaafd.

De omstandigheden in Tasmanië voor het telen van broccoli zijn de laatste jaren goed geweest, maar de prijzen variëren altijd sterk en zijn negatief beïnvloed door de recente koelere omstandigheden aan de oostkust.

"Met Kerstmis moeten we met wortelen beginnen en de eerste tekenen zijn vrij positief, maar de tijd zal het leren. De gewassen groeien vrij traag door de overvloedige regenval, maar we verwachten dat dit in december zal veranderen door de extra warmte en daglengte."

"De vrachtkosten en de algemene kosten stijgen, wat zijn weerslag heeft op de opbrengsten. Ik denk dat de aanvoer naar veel markten in binnen- en buitenland op de een of andere manier zal worden beïnvloed door de stijgende teelt- en vrachtkosten."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
+61 3649 888 88
jim.ertler@premiumfresh.com.au  
www.premiumfresh.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven