Zonnepanelen op dak uienteler niet te missen vanaf de Polderbaan

Tholen - Reizigers die landen of vertrekken van de Polderbaan van luchthaven Schiphol kunnen er niet omheen. Op het dak van de naburige uienteler Gijs Nieuwenhuis is met zonnepanelen de tekst UI-TERAARD.NL neergelegd.

De zonnepanelen liggen er nu een aantal maanden. "Een ludieke verwijzing naar de uien uit de aarde. Helemaal niet commercieel verder, de link werkt ook niet eens, maar we krijgen er wel veel reacties op van mensen die het gezien hebben. Uiteraard, want iedereen die vertrekt vanaf de Polderbaan kan het zien", lacht Gijs, die samen met zijn zoon Wilbert Mts Nieuwenhuis runt.

Nieuwenhuis teelt gele, rode en witte uien. "We bedienen hiermee vooral klanten op de Centrale groothandelsmarkt en enkele andere groothandelsklanten. Met name met de witte uien zijn we vrij uniek in Nederland. Je moet erg alert zijn bij deze teelt en je kunt ze ook niet al te lang bewaren. Met name bij de horeca zijn ze erg populair, alleen gooide Corona het laatste jaar roet in de afzet."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.