Lan Handling automatiseert aardappelverpakkingslijnen

Efficiënt laden van vacuümzakken in kratten en palletboxen

Voor een internationaal opererende aardappelproducent is Lan Handling Technologies uit Halfweg gestart met het automatiseren van twee verpakkingslijnen. Het gaat om het efficiënt beladen en palletiseren van gevacumeerde aardappelzakken van 5 en 10 kg.

Kratten en palletboxen
In het volautomatische systeem worden zowel IFCO als EPS kratten en grote palletboxen beladen (800x1200mm en 1000x1200mm). Alle productdragers kunnen efficiënt verwerkt en beladen worden door één multifunctionele beladingsrobot van Lan Handling.

Hoe dat werkt? Voor elk van de twee verpakkingslijnen wordt een robot gebruikt met een dubbele laad-/lospositie voor palletboxen. De kratten worden, net als de producten, via een transportband aangeleverd. Gevulde palletboxen worden met heftrucks opgehaald. Afgevulde kratten worden getransporteerd naar een palletiseerrobot. Opgebouwde pallets worden tevens voorzien van een strap om de lading voor transport te stabiliseren.Betrouwbaar laden op hoge snelheid
Aandachtspunt bij het ontwerpen van deze verpakkingslijn was de robotgripper, deze is multifunctioneel. Slechts één gripper wordt gebruikt voor het laden van de verschillende producttypes in de verschillende productdragers. De gripper mocht niet te veel frictie op de gevacumeerde zakken veroorzaken, om beschadiging te voorkomen. Tegelijkertijd moest het systeem wel in staat zijn om tot 27 zakken per minuut te verwerken.

Oog op de toekomst
De totale opstelling gaat onderdeel uitmaken van een (uiteindelijk) totaal geautomatiseerde productiehal. Deze automatisering wordt gefaseerd doorgevoerd. Tijdens het ontwerpen van deze lijn is door Lan Handling, onder andere bij de robotkeuze, al rekening gehouden met de uitbreiding in de toekomst. Zodat deze straks efficiënt en zonder onnodige investeringen kan verlopen.

Voor meer informatie:
Dino Boot
LAN Handling
+31 (0)6 13 15 75 59
lanhandling.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven