Prijzen van kwaliteitsuien stijgen in Moldavië

Sinds half november worden op de Moldavische markt uien afgezet tegen "winterprijzen". Er zijn aanzienlijk minder uien van lage kwaliteit die in oktober van de velden werden gehaald. Zij werden in de laatste twee weken van november voor niet minder dan € 0,19/kg op de groothandelsmarkten in de steden afgezet.

De telers merken op dat de uienoogst van 2021 in Moldavië slecht is. Het aandeel uien van lage en gemiddelde kwaliteit is hoog, maar het is iets beter dan in de naburige regio's in Oekraïne.

Dit kan een verklaring zijn voor de lange periode van lage prijzen op de Moldavische markt in de zomer en in de eerste helft van de herfst. De gemiddelde prijzen voor uien in Moldavië € 0,20/kg zijn laag, maar nog steeds lager dan in Oekraïne € 0,24/kg. Er is dus nog geen traditioneel aanbod van Oekraïense uien op de Moldavische markt.

Grote groentebedrijven die op hun beurt zorg droegen voor de kwaliteit van de uien, en met name investeerden in de behandeling met fungiciden, maakten uien klaar voor opslag tot januari-februari. Volgens de hoofden van deze bedrijven heeft het geen zin om uien eerder dan de aangegeven periode af te zetten, omdat de vraag in de tweede helft van de winter sterk zal toenemen en de prijzen kunnen verdubbelen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.