''Voedselprijzen blijven hoog in 2022''

Analisten van de Rabobank verwachten dat de voedselprijzen ook in 2022 hoog zullen blijven. Dat is het gevolg van de weersomstandigheden in belangrijke land- en tuinbouwgebieden in de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië, de inflatie in de toeleveringsketens en logistieke problemen.

Ongunstig weer, verergerd door de La Niña-cyclus, is van grote invloed op de wereldwijde voedselproductie. Daarnaast heeft de voedingssector te maken met inflatiedruk op prijzen voor energie, meststoffen en transport. Boeren zouden normaal bij hoge prijzen proberen de productie uit te breiden, maar de kostenstijging maakt dat het aanbod in 2022 inelastischer zal zijn.

De prijzen van tarwe, maïs, koffie, suiker en palmolie zullen hoog blijven. De Rabobank verwacht dat veel grote voedselproducenten elke significante prijsdaling zullen ondersteunen door hun hedges uit te breiden en meer grondstofvoorraden aan zullen leggen.

Voor meer informatie:
www.research.rabobank.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.