Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nog steeds niet genoeg bio-bedrijven"

Duitse bio-omzet stijgt met 6% naar 7,04 miljard euro

De verkoop van bio-producten in Duitsland is in 2012 met zes procent tot 7,04 miljard euro toegenomen. Dit maakte Alexander Gerber, voorzitter van het 'Bundes Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW) dinsdag 12 februari voorafgaand aan de BioFach bekend.

Het aandeel van biologische producten in de totale voedselmarkt in Duitsland is daarmee van 3,7 tot 3,9 procent gestegen. Volgens Gerber is ongeveer de helft van de omzetstijging te danken aan hogere prijzen. De andere helft is het gevolg van volumegroei. Alle verschillende verkooppunten hebben een aandeel gehad in de groei. Vijftig procent van de autonome bio-omzet komt uit de reguliere levensmiddelenhandel, 31 procent uit de biologische levensmiddelenhandel en 18 procent uit andere winkels.

Een andere goede ontwikkeling is volgens Gerber het aantal biologische bedrijven en het areaal. Huidige schattingen suggereren dat het bio-areaal tussen 2011 en 2012 met ongeveer 27.902 hectare tot 1,04 miljoen hectare gegroeid is. Het aantal bio-bedrijven is van 22.506 naar 23.096 toegenomen. "Maar dat is nog steeds niet genoeg."

Gerber verwacht dat de bio-markt in 2013 nog verder zal groeien. "De vraag is er, maar er moet wel voldoende aanbod zijn." Het potentieel is volgens hem nog lang niet uitgeput.

Bron: WAZ.de

Publicatiedatum: