Henri Ruis start X2Ruis Advies

QA-adviseur met de poten in de klei

Tholen - Maar liefst 18 jaar was Henri Ruis werkzaam bij N&S Quality Consultants, waar hij het bedrijf zag groeien van zeven tot vijftig personen. Na de overname door Normec Foodcare scheidden de wegen afgelopen zomer, maar het QA-bloed stroomt waar het niet gaan kon en vanaf dit jaar is Henri gestart met X2Ruis Advies. Met zijn eigen bedrijf is Henri naar eigen zeggen breed inzetbaar als QA-manager in de AGF-sector voor zowel kwaliteits- als voedselveiligheidsadvies. "De basis zal liggen bij het opzetten en onderhouden van de kwaliteitssystemen. Van IFS, tot BRC en FSSC 22000. Hiermee ga ik door met wat ik de afgelopen jaren voor N&S heb gedaan, maar nu voor mezelf."

Net als de afgelopen jaren combineert Henri het adviseurswerk met zijn baan als fruitteler in Lithoijen. "Samen met mijn broer teel ik sinds 2012 op een areaal van 30 hectare Elstar, Jonagold, Conference en Xenia. Ik ben ingestapt toen mijn vader is gestopt met werken. Mijn broer is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie. Ik ben vooral 's avonds en in het weekend actief op het bedrijf en wanneer het nodig is. Ik heb weleens overwogen om fulltime fruitteler te worden, maar na enkele jaren met vorst- en hagelschade was mijn werk als kwaliteitsadviseur een welkome aanvulling. Voor mij is het een mooie kans om het beste van twee werelden te combineren. Voor mijn werk als QA-adviseur is dat wel een voordeel. Je staat letterlijk met je poten in de klei."

"Ik weet zodoende in de praktijk waar telers en handelaren mee te maken krijgen. Dat is zeker een voordeel. Je weet van binnenuit met welk spanningsveld men te maken heeft. Als teler in Nederland krijg je vanuit supermarkten veel eisen opgelegd. Dat is ook niet erg, want wij willen ook duurzaam telen. Maar vervolgens ligt je appel in het schap wel naast een andere appel die niet aan deze eisen moet voldoen. Mijns inziens gaat de grootste uitdaging dan ook wel liggen voor de Nederlandse sector hoe men omgaat met de wereldwijde handel ten opzichte van het nationale product. Dat een aantal retailers aangeeft om als de beschikbaarheid het toelaat alleen te werken met Nederlands product, dat geeft de telers zeker een steuntje in de rug."

"Ik zie ernaar uit om voor AGF-bedrijven door heel Nederland aan de slag te gaan. Dat hoop ik te doen met de no-nonsense werkwijze, waar mensen mij van kennen. Ik ben recht door zee en zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Ik houd niet van contracten van tientallen pagina's, Het is bij mij 'een man een man, een woord een woord' en als het niet klikt, dan moet je gewoon een andere weg zoeken."

Voor meer informatie:
Henri Ruis
X2Ruis Advies
+31 (0)6 51 10 53 68
henri@gebroedersruis.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven