TOS zet ambities kracht bij met overname haven & logistiek dienstverlener

De overname van C-Port door TOS is afgelopen donderdag 6 januari officieel beklonken. TOS heeft de afgelopen 1,5 maand constructieve gesprekken gevoerd met de eigenaar van C-Port, Lineage Logistics (voormalig Kloosterboer), die tot deze deal hebben geleid.

In 2017 nam TOS een bedrijfsonderdeel van het Scheepvaart en Transportcollege (STC-Group) over. Sindsdien is TOS actief in de bemiddeling en begeleiding van BBL- studenten in de havens & logistiek. Met de overname van C-Port zet de familie Wagenaar, eigenaar van TOS, een grote stap in het waarmaken van haar ambities: een prominente positie voor TOS in de haven en logistieke sector.

Overname C-Port
"Voor TOS is de overname van C-Port een belangrijke stap in de ontwikkeling van haar activiteiten in de havens en logistiek. De omvang en verscheidenheid van klanten over Zuidwest Nederland maken C-Port een partij die goed past bij onze ambities. We zien C-Port als een respectabele leverancier van personeel in de havens en logistiek in Zuidwest Nederland. Met de overname van C-Port willen we een prominente, kwalitatief goede speler worden in deze niche markt en een rol van betekenis spelen bij de transitie van de (arbeid)markt in de havens en logistiek de komende jaren, zowel in Zeeland (North Sea Port gebied) als Rotterdam (Port of Rotterdam gebied)", aldus Roel Latuheru, Managing Director en partner bij TOS Port & Logistics .

Nieuwe naam TOS Ports & Logistics
"Door de overname bundelen we de krachten van TOS Port & Logistics en C-Port en gaan we verder onder de naam TOS Port & Logistics. We hebben er alle vertrouwen in om onze groeistrategie voor de toekomst waar te maken.  En met de expertise, processen en systemen van TOS zullen alle betrokken direct kunnen profiteren van hoge kwaliteitsstandaarden. Dit alles om opdrachtgevers en medewerkers nog beter te kunnen bedienen."

Roel Latuheru begon op 1 november 2021 bij TOS om, met het oog op de krappe arbeidsmarkt, de BBL business unit TOS Work2Learn te leiden. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de uitzend- en detacheringsbranche en kent de haven en de logistiek op zijn duimpje. "Ik heb een groot netwerk in zowel de Rotterdamse haven als de havens van North Sea Port Vlissingen, Terneuzen en Gent. We willen een rol gaan spelen in de toenemende flexibilisering en verdere professionalisering in de havens en logistiek, maar wel op een duurzame manier."

Bron: C-Port


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven