Thatchtec wordt Soilwise

Het Wageningse bedrijf Thatchtec heet vanaf vandaag Soilwise. Deze nieuwe naam past bij de weg die Soilwise twee jaar geleden is ingeslagen, na investeringen van diverse partijen. Het bedrijf met de nieuwe naam richt zich op innovatieve biobased producten die de gezondheid en biodiversiteit van de bodem verbeteren.

Soilwise biedt oplossingen, zoals Bodem Resetten (voor een natuurlijke grondontsmetting en verrijking van het bodemleven) en milieuvriendelijke bestrijding van alg en mos in de internationale land- en tuinbouw, en Roots Reset voor de bestrijding van de invasieve Japanse duizendknoop.

Internationale uitrol van Bodem Resetten
Investeringen van Future Food Fund en Brightlands Venture Partners in 2020 en eerder door de private accelerator BOX, hebben de internationale uitrol en ontwikkeling van nieuwe producten voor Soilwise mogelijk gemaakt, vertelt Algemeen Directeur Ard Reijtenbagh. “Dit heeft ons geholpen om internationaal flinke stappen te maken en diverse mijlpalen in onze productontwikkeling te realiseren. We hebben onze biologische grondontsmettingsmethode Bodem Resetten, die we al met succes toepasten in de tuinbouw in Noordwest-Europa, ook grootschalig uitgerold in Zuid-Europa en geïntroduceerd in de Oost-Afrikaanse bloementeelt.”

Bodem Resetten is daarnaast volgens Ard 'heel effectief' gebleken in Zuidoost-Azië, ter bestrijding van de ‘Panamaziekte’ (Fusarium) die bananenplantages volledig platlegt. Soilwise zal Bodem Resetten daar dit jaar verder uitrollen.

Bestrijding van de Japanse duizendknoop
Daarnaast heeft Soilwise de Roots Reset methode geïntroduceerd voor de volledige bestrijding van de zeer invasieve Japanse duizendknoop. Met deze volgens Ard unieke oplossing is al op meer dan honderd locaties in Noordwest-Europa Japanse duizendknoop succesvol bestreden.

Biostimulant
Ook dit jaar staat er bij Soilwise weer veel te gebeuren volgens Ard. "We komen bijvoorbeeld met een nieuwe biostimulant die het wortelstelsel en de weerbaarheid van een groot aantal landbouw-, groente- en sierteeltgewassen versterkt. Zo blijven we investeren in duurzame oplossingen voor bodemgezondheid en bodembiodiversiteit, want we willen hierin voorop blijven lopen voor onze klanten in de land- en tuinbouw en de openbare groene ruimte. Onze nieuwe naam past uitstekend bij deze ambitie.”

Voor meer informatie:
Ard Reijtenbagh
Soilwise®
+31 (0)850408018
info@soilwise.nl 
www.soilwise.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven