Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe batterijopslagfaciliteit voor JT Energy Systems

JT Energy Systems bouwt in Freiberg, Saksen, een batterijopslagfaciliteit met een piekvermogen van 25 MegaWatt. De installatie is de grootste in Saksen en een van de krachtigste in Duitsland. De joint venture van Jungheinrich en Triathlon wil gebruikte lithium-ion batterijen een nieuw leven geven en zal in de toekomst CO2-neutrale batterijen produceren.

Het grootschalige opslagsysteem bestaat onder meer uit gebruikte lithium-ion-accumodules die na hun succesvolle toepassing in elektrische vorkheftrucks en de automobielsector opnieuw zullen worden gebruikt. In de toekomst zal de batterijopslag worden gebruikt om op de locatie 100 procent CO2-neutrale batterijen te produceren volgens specifieke vereisten.

De taak van de megabatterij is het tijdelijk opslaan van duurzame elektriciteit, het stabiliseren van het elektriciteitsnet en het leveren van hoognodige piekstroomenergie.

Het project wordt uitgevoerd door specialisten op het gebied van grootschalige batterijopslag van het plaatselijke Tricera Energy. Met dit ambitieuze project geven de betrokken bedrijven een impuls aan de energietransitie en benadrukken zij het grote potentieel dat schuilt in de intelligente koppeling van elektromobiliteit en de energietransitie. 

Het hergebruik van lithium-ion accu's na hun jarenlange gebruik in elektrische voertuigen is een bijzonder efficiënte, duurzame en grondstof besparende bijdrage aan de energietransitie. De gebruikte energiemodules worden door JT Energy Systems geclassificeerd en zo nodig opgeknapt om de maximale levensduur van de middelen te garanderen. Door de sterke toename van het aantal elektrische voertuigen in de afgelopen jaren, verwacht JT Energy Systems dat in de toekomst een groeiend aantal batterijcapaciteiten een tweede leven krijgt in stationaire opslagfaciliteiten.

"Elektromobiliteit is booming. Meer dan 1 miljoen elektrische trucks van Jungheinrich zijn momenteel wereldwijd in gebruik. Een snel groeiend deel daarvan is uitgerust met de modernste lithium-ion technologie. Lithium-ion-accu's zijn bijzonder duurzaam. Ze kunnen meestal langer worden gebruikt dan de trucks die ze jarenlang als energiebron dienen. Stationaire energieopslagsystemen zoals die in Freiberg zijn het logische gevolg van het gebruik van lithium-ion batterijen voor een tweede leven en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de energietransitie", verklaart Reinhild Kühne, Managing Director van JT Energy Systems.

Het grootschalige batterijopslagsysteem wordt gebouwd door het plaatselijk gevestigde partnerbedrijf Tricera Energy en de oplevering is gepland voor het najaar van 2022. 

Voor meer informatie:
Jungheinrich
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
info@jungheinrich.nl 
www.jungheinrich.nl 

Publicatiedatum: