Agro Duiveland

Agrarisch opslagbedrijf gemoderniseerd met 3.000 m2 koelopslag

Tholen - Zeeland is sinds afgelopen jaar een koel- en verwerkingslocatie voor AGF-producten rijker: Agro Duiveland te Oosterland (Schouwen-Duiveland). Pieter Molendijk, Jan en Pieter van de Velde hebben een voormalig agrarisch opslagbedrijf getransformeerd tot een modern uienpakstation, met gekoelde op- en overslag voor AGF-producten. De ondernemers blikken tevreden terug op het opstartjaar. "Onze mogelijkheden reiken verder, zo beschikken we over maar liefst 3.000 m2 aan koelcapaciteit voor kisten en pallets. Hier kunnen we AGF-producten koelen en bewaren in een temperatuurzone van +1 tot +14 graden Celcius. Daarnaast kunnen we ook gevoelige producten zoals gember drogen en belucht bewaren."

"Onze centraal in Zeeland gesitueerde crossdocklocatie is ideaal als op- en overslaglocatie voor producten die van en naar de havens van Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam gaan. Naast GlobalGAP zijn we ook Skal-gecertificeerd, waardoor we ook biologische producten kunnen verwerken en opslaan. We onderscheiden ons van anderen door altijd náást de klant te staan, zijn/haar probleem is onze uitdaging. We zijn een jong bedrijf en willen graag samen met onze klanten verder groeien. Naast onze service en directe lijnen hebben onze klanten altijd persoonlijk contact en proberen we daar waar mogelijk met hen mee te denken, ook buiten kantoortijden. We hebben de ruimte en de machines en staan open om meer AGF-bedrijven van onze diensten op het gebied van koelen, sorteren, drogen, op- en overslag te voorzien. Ook zien wij mogelijkheden voor andere producten die bijvoorbeeld niet gekoeld bewaard hoeven te worden. Kortom, er is heel veel mogelijk.”

Naast opslag bieden wij onze klanten overige handlingactiviteiten aan: meten en controleren van producten door middel van een kwaliteitscontrole, wegen, stickeren, palletiseren, sealen en ompakken; alle hiervoor benodigde machines en apparatuur hebben we aangeschaft. Voor het snel en correct laden en lossen is er onlangs een drietal moderne laaddocks gebouwd om onze klanten snel van dienst te kunnen zijn. Verder is het sorteren van uien een specialiteit van ons. Hiervoor installeren we binnenkort een nieuwe lijn. Met deze nieuwe lijn zijn we in staat om bij grote drukte en veel volume extreme pieken op te vangen door middel van snelle capaciteitsvergroting. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt", besluit Pieter.

Voor meer informatie:
Pieter Molendijk
Agro Duiveland B.V.
Maatje Harings Jobsweg 9a
4307 NL Oosterland
+31 (0)6 570 825 11 
info@agrobv.com
www.agrobv.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven