Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LC Packaging treedt toe tot NEN

LC Packaging International is in januari toegetreden tot het Koninkliike Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN), een stichting verantwoordelijk voor alle verpakking gerelateerde standaarden en normen. Binnen dit instituut zal LC Packaging input leveren voor de ontwikkeling en revisie van de standaarden op internationaal, Europees en nationaal niveau.

LC Packaging, gespecialiseerd in industriële verpakkingsoplossingen, is ook direct genomineerd als Nederlandse vertegenwoordiger voor de ISO-werkgroep. Deze werkgroep werkt aan de revisie van ISO 21898 met betrekking tot FIBCs (ook wel bekend als ISO/TC 1 22/SC3/WG12)

Hoe werkt het?
De meeste landen hebben een vaste structuur voor het beheren van normen en standaarden, maar elk land doet het een beetje anders. In Nederland is NEN het bevoegde orgaan om stakeholders met elkaar te verbinden zodat zij afspraken kunnen maken in de vorm van normen en standaarden. De NEN ziet toe op de Nederlandse bijdrage aan internationale normeringsorganen zoals ISO en IEC en Europese normen. NEN is de coördinator en facilitator, met experts uit de industrie en overheidsfunctionarissen die deel uitmaken van meer dan 800 verschillende commissies.

Als lid van de NEN-Commissie voor Verpakkingen alle normen en standaarden met betrekking tot verpakkingen worden beoordeeld, van karton, tot jute, tot FIBCs. De commissie kan LC Packaging ook vragen om zitting te nemen in een van de verschillende technische commissies en werkgroepen binnen bepaalde sectoren.

Als expert in FIBCs is LC Packaging onmiddellijk genomineerd om als Nederlandse vertegenwoordiger bij de internationale groep deel te nemen aan de lopende herziening van de ISO-norm 21898. Deze norm heeft direct betrekking op FIBCs. Op dit moment bestaat deze groep uit een aantal internationale experts, testbedrijven, overheidsfunctionarissen en andere verpakkingsbedrijven.

Waarom LC Packaging lid is van NEN
"Door deel uitmaken van NEN en de ISO-werkgroep voor FIBCs kan LC Packaging laten zien dat zij in staat is om waardevolle expertise aan te leveren voor de ontwikkeling van wereldwijde normen. Hiermee zet LC Packaging weer een nieuwe stap als expert in de verpakkingsindustrie met een focus op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast biedt dit samenwerkingsverband de kans om toekomstige ontwikkelingen en herzieningen positief te beïnvloeden door een focus te leggen op het belang van duurzame en zelfs circulaire verpakkingsoplossingen"

Voor meer informatie: 
LC Packaging
www.lcpackaging.nl 
www.lcpackaging.com  

Publicatiedatum: