Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marler Clark spant vijfde federale rechtszaak aan in verband met uitbraak salmonella-uien

Een vijfde rechtszaak is aangespannen namens Sherie Jenkins, inwoonster van Florida, tegen ProSource Produce. In deze Salmonella-zaak die verband houdt met uien, wordt de eiser vertegenwoordigd door Marler Clark, the Food Safety Law Firm, en het advocatenkantoor Hepworth, Holzer uit Boise, Idaho. De zaak werd aanhangig gemaakt bij het District Court for the District of Idaho. Klacht #1:22-cv-00044-REP. 

Op 18 september 2021 kocht en verorberde mevrouw Jenkins een broodje met door de beklaagde geproduceerde uien in een Publix winkel, voorheen gevestigd aan de US-1 S 1880, Rockledge, Florida 32955. Deze Publix-vestiging is sindsdien definitief gesloten.

Op 19 september 2021 kreeg mevrouw Jenkins symptomen die wezen op een Salmonella-infectie, waaronder buikkrampen, diarree, koorts, spierpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Toen haar symptomen niet verbeterden, zocht zij medische hulp en op 27 september 2021 toonden tests de aanwezigheid aan van Salmonellabacteriƫn in haar bloed. Haar arts zei haar direct naar de eerste hulp te gaan, waar zij werd opgenomen voor sepsis en tot 2 oktober 2021 in het ziekenhuis bleef. Zowel het ziekenhuis als het Florida Department of Health bevestigden dat zij een genetische match was met de uitbraak van Salmonella Oranienberg in 2021.

"Dit is de tweede uitbraak van salmonella in verband met uien in evenveel jaar. Bij beide uitbraken zijn meer dan 1.000 mensen ziek geworden en honderden in het ziekenhuis opgenomen," aldus William Marler, managing partner bij Marler Clark. "De FDA en de uientelers en -bewerkers moeten meer doen om het publiek te beschermen tegen een potentieel dodelijke ziekteverwekker," voegde Marler eraan toe.

Op 20 januari 2022 waren in totaal 1.040 mensen besmet met de uitbraakstam van Salmonella Oranienburg gemeld uit 39 staten, het District of Columbia en Puerto Rico. Zieke mensen varieerden in leeftijd van minder dan 1 jaar tot 101 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar en 58% was vrouw. Van de 778 mensen van wie informatie beschikbaar was, werden er 260 (33%) in het ziekenhuis opgenomen. Er werden geen sterfgevallen gemeld. De ziektegevallen begonnen op data variƫrend van 31 mei 2021 tot 1 januari 2022.

De FDA voerde een traceeronderzoek uit en identificeerde ProSource  als een gemeenschappelijke leverancier van importuien aan veel van de restaurants waar zieke mensen aten. De FDA probeert vast te stellen of andere leveranciers van uien in verband kunnen worden gebracht met deze uitbraak of dat er een gemeenschappelijke uienleverancier is in Chihuahua, Mexico.

Voor meer informatie:
William Marler
Marler Clark
+1 800 884 9840 
marlerclark.com 

Publicatiedatum: