meldt LTO Nederland

Oplossing QR-code voor internationale werknemers lijkt gevonden

Het heeft enkele maanden geduurd, maar het lijkt erop dat nu ook internationale werknemers zonder DigiD een QR-code kunnen aanvragen. Dat meldt LTO Nederland op de website van de Werkgeleverslijn land- en tuinbouw.

De oplossing bestaat uit een online formulier dat via de regionale GGD ingevuld moet worden. Ingeschrevenen in het Register Niet-Ingezetenen (RNI) hebben via de nieuwsbrief hierover al een bericht ontvangen. De QR-code is binnen Nederland nodig als coronatoegangsbewijs en internationaal voor bijvoorbeeld reizen.

Lange tijd konden internationale werknemers die zich in Nederland hadden laten vaccineren, geen QR-code krijgen omdat zij geen DigiD hebben. Een DigiD aanvragen bleek ook lastig vanwege capaciteitstekorten bij de DigiD-loketten.

Veiligheidsissues zorgden voor vertraging
LTO Nederland heeft zich vanuit de Taskforce Arbeid intensief met dit dossier beziggehouden. Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de GGD GHOR is meerdere malen aangedrongen op een oplossing. Vooral veiligheidsissues leken voor vertraging te zorgen. De organisatie is blij dat er nu een oplossing is en gaat er vanuit dat de veiligheidsproblemen nu definitief uit de wereld zijn. 

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven