Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Korte uienpool van Agrifirm profiteert van korte opleving na af-land periode

De prijs van gele uien in de uienpool met korte opslag van Agrifirm hebben een prijs van € 10,50 euro per 100 kg opgebracht. Agrifirm ziet deze prijs als een nette prijs, zeker gezien de lastige markt. Leden profiteren extra door het ledenvoordeel van € 2,75 per ton (uien van oogst 2021). Daarmee komt de poolprijs uit op € 107,75 per ton.


 
De uienpool met korte opslag valt tussen de looptijd van de af-landpool en de bewaarpool in. De verkoop in de korte opslagpool is na de oogstperiode gestart en de laatste uien zijn in januari afgeleverd.

Kort nadat de uien in de schuur waren gekomen, trok de vraag naar uien aan en stegen de prijzen richting € 12,00 per 100 kg. De goedlopende export gaf hoop voor betere prijzen. Helaas bleek al snel de echte vraag uit de markt verdwenen en deed de prijs elke week een stapje terug. De coöperatie geeft aan dat ze zijn uitgekomen op dit resultaat door goed meegedaan te hebben in het begin van de pool periode richting verschillende afnemers.

Naast deze bewaarpool biedt Agrifirm ook de een lange bewaarpool aan en een af-landpool (levering oogst periode).

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum: