Michelin introduceert nieuwe landbouwband voor zelfrijdende veldspuiten

Michelin kondigt de introductie aan van de Spraybib CFO (Cyclical Field Operation), een zeer-lage-druk-band die is gemaakt voor zelfrijdende veldspuiten. Hij zorgt voor een hoge productiviteit, ontziet de bodem en biedt de bestuurder comfort. Verder wordt met deze nieuwe band ook een nieuwe afmeting geïntroduceerd: VF 420/90 R 34 174D/170E.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Michelin Spraybib, heeft de nieuwe Michelin Spraybib CFO een aantal verbeteringen en voordelen voor landbouwers en loonwerkers. Het gaat om de volgende drie belangrijke punten, zo laat Michelin weten:

Productiviteit
Een tot 14 % hoger draagvermogen bij cyclische belasting met snelheden tot 30 km/uur. Het concept voor het versterkte karkas maakt tot 1,3 ton extra belasting per as mogelijk. Doordat de band in het veld met een nog lagere spanning kan functioneren, levert de geoptimaliseerde voetafdruk tot 20% meer tractie.

Hogere snelheden worden gefaciliteerd door de introductie van snelheidsindex E (tot en met 70 km/uur) in bepaalde afmetingen.
Hij gaat ook langer mee dankzij een groter aantal nokken die bovendien breder en robuuster zijn dan bij een standaard aanbod.

Ontziet de bodem
Door het verbeterde ontwerp van het karkas, dat de VF en CFO normen combineert, kan de bandenspanning tijdens het werk tot 0,7 bar worden verminderd voor gebruik bij cyclische belasting om zo bodemverdichting te verminderen. Voor kleinere sproeimachines start de bandenspanning bij 0,8 bar terwijl de eerste generatie Spraybib begon met 1,8 bar.

Comfort voor de bestuurder
Dankzij het vermogen om met een langere spanning te werken, tot 0,7 bar minder dan zijn voorganger, en het VF karkas (zeer grote mate van doorbuiging), worden de trillingen die de bestuurder ervaart geminimaliseerd.

Een compleet nieuwe afmeting in het aanbod van de Michelin Spraybib
De huidige afmeting VF 420/85 R 34 wordt normaliter gemonteerd onder kleine zelfrijdende veldpuiten. Deze afmeting bereikt zeer snel de grenzen van zijn draagvermogen. Met deze nieuwe afmeting VF 420/90 R34, die voortaan beschikbaar is in het aanbod van de Spraybib CFO, kunnen gebruikers al naar gelang hun behoefte profiteren van hetzij een hoger draagvermogen, hetzij een lagere bandenspanning om hun bodem te ontzien. Deze afmeting zal vanaf april 2022 beschikbaar zijn.

Ludovic Labeaume, Product Category Manager Landbouwproducten bij Michelin, geeft uitleg over de nieuwe band: "De fabrikanten van zelfrijdende veldspuiten ontwikkelen modellen met steeds grotere tanks (tot 10.000 liter) en spuitboombreedtes (tot meer dan 50 meter). Daardoor moeten de banden steeds zwaarder gewichten dragen. Bovendien worden ze sterker op de proef gesteld door snelheden van meer dan 50 km/uur op de weg (afhankelijk van de lokale wetgeving). De nieuwe Michelin Spraybib CFO maakt het mogelijk om de voordelen van het bestaande aanbod voor zelfrijdende veldspuiten te benadrukken en tegelijkertijd te beantwoorden aan de snel veranderende verwachtingen van gebruikers."

De nieuwe Michelin Spraybib CFO komt tussen februari en december 2022 geleidelijk beschikbaar in 12 afmetingen.

Voor meer informatie:
Ellen Neukermans
Michelin
+32 (0) 473 73 42 72
ellen.neukermans@michelin.com 
www.michelin.nl 
www.michelin.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven