Inspiratietour langs innovatieve boerderijwinkels

‘Gewoon beginnen en dichtbij jezelf blijven’, dat zijn alvast enkele tips van Sven en Gertjan van Automatenwinkel Appeltje-Eitje. Zij zijn gastbedrijf bij de Inspiratietour ‘Lekker en lokaal in de toekomst’ op 21 maart. Ze runnen hun winkels letterlijk op afstand. ‘Dat wat geautomatiseerd kan, hebben we zo ingericht.’

Maandag 21 maart organiseert de Korte Keten Academy van ZLTO in samenwerking met Food Hub de Inspiratietour ‘Lekker en lokaal in de toekomst’. De tour is speciaal voor Brabantse ondernemers met een boerderijwinkel of delicatessenzaak. 

Steeds meer consumenten vinden de weg naar een boerderijwinkel of kopen streekproducten in een delicatessenzaak. Hoe zorg je dat ze blijven komen en kopen? Laat je inspireren tijdens de bustour langs aansprekende en innovatieve boerderijwinkels. Experts uit het werkveld delen trends en ontwikkelingen en blikken vooruit op de toekomst. Er is ondertussen veel tijd om met elkaar te netwerken.

Neem je relatie mee
Iedere korte keten ondernemer die deelneemt aan de inspiratietour mag een (potentiële) zakelijke relatie meenemen. Bij voorkeur een relatie met een eigen delicatessenzaak of boerderijwinkel. Een unieke gelegenheid om samen inspiratie op te doen.

Hoe ziet het programma eruit?
De inspiratietour start om 9 uur bij de Heische Hoeve in Loosbroek. De bus vertrekt als eerste naar de nieuwste locatie van Appeltje-eitje in Arnhem. Fruitteler en melkveehouder Sven Wiggelo en pluimveehouder Gertjan van Dam vertellen over hun korte-keten concept met zes locaties in de omgeving Nijmegen-Arnhem.
Vervolgens gaat de bus naar Landwinkel De Woerdt in Ressen. Eigenaren Wessel van Olst en Esther Groenenberg tonen vol trots hun schitterende landwinkel met breed productassortiment. De lunch is op het boerderijterras van De Woerdt. Waarna Lukas Verweij, oprichter van de Pantry, vertelt over zijn nieuwe onbemande buurtsupermarkt 2.0. Met behulp van een slimme app vinden producten van boeren uit de regio hun weg naar de consument.
Ten slotte gaat de reis terug naar de Heische Hoeve. Hier neemt trendwatcher en retailkenner Paul Houtepen van Imagro iedereen mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van consumenten- en retailtrends en wat dat betekent voor boerderijwinkels en speciaalzaken.

Het laatste onderdeel van het programma staat in het teken van matchmaking en kruisbestuiving. Onder het genot van een drankje en proeverijen van de deelnemers sluiten we om 17 uur de inspiratietour af.

Proeverij
Trots op je product en/of op zoek naar extra verkooppunten? Laat het de deelnemers proeven. Tijdens de borrel is er ruimte voor het presenteren van boerderijproducten.

Meld je proeverij aan en breng op de dag zelf het product mee. Bij de Heische Hoeve gaat het de koeling in. De crew zorgt dat jouw product wordt geserveerd tijdens de borrel. Een eigen folder, flyer of visitekaartje maakt het geheel af.

Gegevens op een rij
9.00 uur: vertrek touringcar vanuit Loosbroek
17.00 uur: afsluiting van de dag in Loosbroek
Koffie/thee, lunch en borrel zijn verzorgd.

Bijdrage:
Voor één persoon: 75 euro excl btw
Neem je een zakelijke relatie* mee: 25 euro extra (excl. btw) 

* Het gaat hier om een externe, zakelijke relatie. Bij voorkeur iemand met een eigen delicatessenzaak of boerderijwinkel. Partners, medewerkers of familieleden vallen hier niet onder. Zij kunnen wel mee voor een bedrag van 75 euro per persoon indien de groepsgrootte dit toelaat.

Vroegboek-actie
Meld je snel aan! Iedereen die zich vóór 5 februari aanmeldt, maakt kans op een van de twee coachingsvouchers van 2 uur. De vouchers geven recht op ondersteuning bij het oppakken van een vervolg naar aanleiding van de opgedane inspiratie bij de tour.

Aanmelden kan tot 1 maart
Klik hier om jezelf en je zakelijke relatie aan te melden. Aanmelden kan tot 1 maart. De organisatie van de inspiratietour houdt zich aan de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Voor meer informatie
Lekker en Lokaal

Mariska van Koulil
mariska.van.koulil@gmail.com 
T: 06 835 008 68
www.zlto.nl/inspiratietour 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven