Koning bezoekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

De Koning brengt donderdagmiddag 17 februari een werkbezoek aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Utrecht. Het werkbezoek aan de NVWA staat in het teken van het toezicht op voedselveiligheid, dierenwelzijn en visserij.

Tijdens het werkbezoek gaat de Koning in gesprek met medewerkers van de NVWA, andere overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Inspecteur-generaal van de NVWA Gerard Bakker: "Ik ben blij met de aandacht die de Koning heeft voor het belangrijke werk dat alle medewerkers van de NVWA elke dag verrichten. We gaan graag met hem in gesprek over ons toezicht en zaken waar we tegenaan lopen. Ik vind het ook belangrijk dat wij als NVWA in gesprek zijn met belanghebbenden. Het is dan ook fijn dat zij bij dit werkbezoek aan tafel zitten en meepraten over samenwerken, verwachtingen en uitdagingen."

Programma
Het werkbezoek start met een gesprek met medewerkers van de NVWA en een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven over het toezicht op de voedselveiligheid. In dit gesprek is onder meer aandacht voor de samenwerking tussen de NVWA en het bedrijfsleven om te voorkomen dat besmet voedsel tot gevaarlijke situaties voor consumenten leidt.

Vervolgens krijgt de Koning een virtuele rondleiding bij een slachthuis door een toezichthoudend dierenarts. Hierna wordt gesproken over het toezicht op de naleving van de regels op het gebied van dierenwelzijn en hygiënisch werken en over de dilemma’s die hierbij komen kijken.

Via een live-verbinding met een kustwachtvaartuig gaat de Koning vervolgens in gesprek met inspecteurs van de NVWA. De inspecteurs vertellen over de controle op het naleven van de regels om de visstanden op peil te houden, over het controleren op de veiligheid van vis en visproducten voor consumptie, en over innovaties in zowel de sector als het toezicht.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het afsluitende gesprek gaat over de verwachtingen en uitdagingen van belanghebbenden bij een grote uitvoeringsorganisatie en toezichthouder als de NVWA.

Bron: NVWA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven