Naturim organiseert cursussen 'Niet Kerende Grondbewerking'

Op maandag 7 maart (Lelystad) en woensdag 9 maart (Zevenbergschenhoek) organiseert Naturim weer cursussen 'Niet Kerende Grondbewerking' (NKG). NKG is een bedrijfssysteem waarbij het bodemleven maximaal wordt gestimuleerd.

"NKG heeft bewezen voordelen: Het zorgt voor meer bodemleven en een hoger organische stofgehalte. Ook de verbetering van de waterinfiltratie en de draagkracht van de bodem zijn merkbaar en zeer waardevol. NKG is daarmee een zinvol antwoord op een veranderend klimaat en toenemende bodemdruk van mechanisatie", vertelt Sander Bernaerts van Naturim.

De cursus gaat over het praktisch uitvoeren van NKG in akkerbouw en tuinbouw. Na de cursus hebben deelnemers de kennis om zelf te starten met NKG. Tijdens de cursus worden de basisprincipes toegelicht maar is er verder vooral ruimte voor de uitvoering in de praktijk. Zo wordt uitgebreid ingegaan op de keuze in groenbemesters en hoe je omgaat met begroeide grond in het voorjaar. Ook de teelt van zaaiuien in een NKG systeem komt aan bod. Verder is de cursus gekoppeld aan een bezoek aan een ervaren NKG bedrijf met uienteelt. Er is ook ruim aandacht voor bewerkingen en machinekeuze. 

De cursus is geschikt voor zowel akkerbouwers en groentetelers. Er wordt op beide dagen aandacht geschonken aan uitvoering op diverse grondsoorten, zowel biologisch als gangbaar. Op 7 maart wordt er een biologisch NKG akkerbouwbedrijf bezocht. Op 9 maart een gangbaar NKG akkerbouwbedrijf.

Aanmelden
De cursus is van 9.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.bioacademy.nl. De kosten hiervoor zijn € 190 (excl/ btw).

Voor meer informatie:
Sander Bernaerts
Naturim
sander@naturim.nl 
www.naturim.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven