Volautomatisch inpak- en palletiseerproces voor Moespom

Lan Handling heeft voor Moespom, de Belgische aardappelverwerker uit Moerzeke, voor een volautomatisch inpak- en palletiseerproces voor het verwerken van losse aardappelen en aardappelzakken gezorgd. 

Aardappelzakken in kratten en dollies
Hoe het werkt? Stapels klapkratten worden met een heftruck op de palletinvoerpositie geplaatst en automatisch in de kratopzetmachine gepusht. De uitgevouwen klapkratten worden vervolgens naar de compacte dolly-/krat lader getransporteerd. Een bag merger zorgt ervoor dat de invoer van de aardappelzakken wordt samengevoegd: van 2 stromen naar 1 stroom met zakken, met een snelheid van maximaal 45 per minuut.

Moespom heeft de keuze deze zakken automatisch in kratten óf in dollies te plaatsen. Ideaal als de retailers waaraan wordt geleverd, de voorkeur geven aan verschillende productdragers. Voor het beladen van deze productdragers is een andere gripper nodig: deze wissel vindt automatisch plaats.

Losse aardappelen
Daarnaast heeft Moespom nog een extra optie. Namelijk: de klapkratten direct na het openvouwen vullen met losse aardappelen. Vervolgens worden de gevulde klapkratten rechtstreeks naar de palletiser van Lan Handling getransporteerd. De klapkratten kunnen in twee pallet docks op verschillende formaten pallets, zowel EURO als blokpallets, geplaatst worden. Zo wordt er optimaal gebruikgemaakt van de bestaande krattenaanvoerlijn.

Voor meer informatie:
Vera de Winkel
Lan Handling Technologies
+31 (0)64 85 06 100 
vera.dewinkel@lanhandling.com 
www.lanhandling.com 

Moespom
+32 (0)52 47 70 59
info@moespom.be 
www.moespom.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.