China's uienexport in 2021 lager dan gemiddeld

De laatste jaren vertoont de Chinese uienexport over het geheel genomen een dalende tendens. De cumulatieve export in 2021 bedraagt 645.600 ton, een daling met 212.900 ton en -24,8% ten opzichte van 2020.

In 2021 lag de export van Chinese uien aanzienlijk lager dan het gemiddelde niveau van de laatste jaren, hoofdzakelijk om de volgende redenen: ten eerste, als gevolg van de vermindering van het uienareaal in China dit jaar, beperken de hoge uienprijs, kosten en winst de export tot op zekere hoogte; ten tweede is de algemene kwaliteit van de uien van dit seizoen middelmatig, is het klasse 1-aanbod gering en voldoen vele aanvoerbronnen niet aan de exportnormen. Ten derde is de zeevrachtkost de pan uit gerezen, de vervoerskosten zijn enorm en heeft de waardestijging van de yuan de belangstelling van buitenlandse kopers voor Chinese uien verder doen afnemen.

Door de hogere uienprijzen en de transportkosten lag de exportprijs in 2021 aanzienlijk hoger. De gemiddelde exportprijs van verse of gekoelde uien in China in 2021 bedraagt ongeveer € 0,56/kg, een stijging van 15% ten opzichte van 2020 en een stijging van 5,4% ten opzichte van 2019.

De Chinese uienexport bestaat voornamelijk uit verse of gekoelde uien, met een klein aandeel gedroogde uien. Gedroogde uien voor de export verwijzen naar de hele, in blokjes gesneden, gebroken of verpulverde uien zonder verdere bewerking. De bereidings- of conserveringsmethode is meestal drogen, met inbegrip van dehydratie, drogen door distillatie of vriesdrogen.

Door de slechte logistieke situatie in de havens, het wisselvallige beleid ter voorkoming en bestrijding van pandemieën in veel landen, in combinatie met de uienprijs in het nieuwe seizoen, de vraag op de buitenlandse markt en andere factoren, is er nog steeds grote onzekerheid over de Chinese uienexport in 2022.

Bron: Index.mysteel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven