Handelsfaciliteit Otay Mesa

Amerikaanse douane neemt drugs in zakken uien in beslag

Ambtenaren van de U.S. Customs and Border Protection in de handelsfaciliteit Otay Mesa ontdekten zondag bijna 1.200 kleine verpakkingen methamfetamine die verborgen waren in een lading uien.

Om ongeveer 13.00 uur op 20 februari troffen CBP-functionarissen een 46-jarige bestuurder van een truck met een als uien omschreven lading aan. Tijdens de inspectie verwees een CBP-officier de chauffeur samen met zijn voertuig door voor een intensiever onderzoek.

Tijdens het onderzoek screende een CBP-hondenteam de vrachtwagen en de oplegger en de speurhond signaleerde de lading. CBP-functionarissen doorzochten die en ontdekten 1.197 pakketten methamfetamine, gemengd met uien in zakken. De pakketten methamfetamine hadden de vorm van kleine bolletjes met een wit omhulsel, bedoeld om tussen de uien niet op te vallen.

CBP-functionarissen haalden er ongeveer 606 kg methamfetamine uit met een geschatte straatwaarde van ongeveer € 2,5 mln.

"Dit was niet alleen een slimme poging om narcotica binnen te smokkelen, een poging die ik nog niet eerder heb gezien, maar het kostte ook veel tijd om de narcotica in deze kleine pakketjes te verpakken. Die waren zo ontworpen dat ze op uien leken," zei Sidney Aki, directeur van veldoperaties van het CBP in San Diego. "Deze inspanningen tonen aan hoe doeltreffend onze agenten zijn en hoe ver drugshandelaars bereid zijn te gaan om drugs de VS binnen te smokkelen. Hoewel we al eerder drugs in producten hebben gezien, is het ongebruikelijk dat we dit niveau van detail in het verpakken zien."

De chauffeur werd gearresteerd voor de vermeende poging om verdovende middelen te smokkelen. CBP-functionarissen droegen de chauffeur, een Mexicaans staatsburger, over aan de U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE), Homeland Security Investigations (HIS) voor verdere afhandeling.

CBP-functionarissen namen de truck, de aanhangwagen en de verdovende middelen in beslag.

Voor meer informatie: cbp.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.