District Dindigul, Tamil Nadu

Prijsdaling van sjalotten verontrust telers op Indiase groothandelsmarkt

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het een slechte periode voor sjalottentelers in het district Dindigul, Tamil Nadu (India). Was het vorig jaar de ongebruikelijke regenval die roet in het eten gooide, deze keer heeft de grote aanvoer de prijs bijna tot op de bodem doen dalen.

Een teler zei: "Vlak voor de oogst heeft de regen het veld doorweekt en het lukte niet om het water af te voeren. Daardoor is de oogst uiteindelijk met verlies binnengehaald."

Behalve afnemers uit Kerala en andere delen van Tamil Nadu, werden de sjalotten van de groothandelsmarkt in Dindigul rechtstreeks geëxporteerd naar landen als Singapore, Maleisië, Sri Lanka en Indonesië door enkele handelsexporteurs.

M. Marimuthu, adjunct-secretaris van de vereniging, zei dat op één dag ongeveer 250 ton (d.w.z. 5.000 zakken) werd aangevoerd, waardoor de prijs daalde. Begin februari werden de sjalotten op de groothandelsmarkt verkocht voor ₹60 (€0,71) per kg en vandaag draaide het rond de ₹15 (€0,17) en ₹20 (€0,23) per kg.

Nu nog meer telers in en rond Dindigul verklaren sjalotten te hebben geoogst, kan de prijs ofwel verder dalen, ofwel op hetzelfde niveau blijven steken.

Bron: thehindu.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven