Zuid-Afrikaanse fruitexporteur Delecta Fruit van start met LogisticDocuments.com

"Alle informatie over een verscheping realtime beschikbaar voor alle ketenpartijen"

Tholen - Met alle logistieke uitdagingen die de handel bezighouden had de Zuid-Afrikaanse fruitexporteur Delecta Fruit behoefte aan een realtime platform, als centraal punt in het IT-landschap waar alle relevante informatie van een verscheping samenkomt. Toen CFO Johan Basson hoorde van het nieuwe webplatform LogisticDocuments.com dat ontstaan is als oplossing voor het internationaal opererende fruithandelsbedrijf Hoofdman-Roodzant, was hij meteen enthousiast. Na een traject van een maand wordt deze week de technische integratie van het ERP-systeem met het platform van LogisticDocuments.com opgeleverd. . Eén van de voordelen hiervan is dat het ERP-systeem van Delecta Fruit nu automatisch updates over hun verschepingen ontvangt, zoals ETD en ETA.  

Delecta Fruit voorziet vanuit de belangrijkste teeltgebieden in Zuid-Afrika retailers en groothandels wereldwijd van steenfruit, druiven, appelen, peren en citrus. "De logistieke uitdagingen in onze business zijn erg groot door het wereldwijde containertekort en vertragingen die aan de orde van de dag zijn. Je wilt niet weten hoeveel tijd er kwijt gaat aan het checken van de sites van de rederijen over de status van de vracht. Vrijwel niemand kan op containerniveau een track-&-trace geven en veelal krijg je geen notificatie als een container vertraagd is, of gebeurt dit veel te laat. Het beschikbaar hebben en delen van up-to-date informatie is voor veel bedrijven een uitdaging, zowel intern als richting mensen buiten de organisatie, zeker gezien het tijdsverschil dat wij vanuit Zuid-Afrika met onze klanten hebben in bijvoorbeeld het Midden- en Verre Oosten. Vaak zijn die gegevens niet up-to-date en er zijn heel wat mailtjes en excelsheets voor nodig om een planning bij de klant te krijgen."


David van den Heuvel van LogisticDocuments.com en Johan Basson van Delecta Fruit

"We hebben wereldwijd naar een end-to-end-oplossing gezocht, maar het platform van LogisticDocuments.com is werkelijk uniek in de markt. Het is veelomvattend, maar tegelijk niet overgecompliceerd. LogisticDocuments.com traceert automatisch alle containers en bulkverschepingen. Al onze verschepingen zijn zodoende zichtbaar in één overzicht en worden beheerd op dossierniveau, waarin alle benodigde documentatie en correspondentie wordt opgeslagen. Door deze documentatie klaar te zetten voor je partners en realtime inzichtelijk te maken beperk je discussies en onnodig contact en kun je pro-actief werken in plaats van reactief", aldus de CFO van Delecta Fruit.

Uniek aan het platform is dat de eigen medewerkers de verschepingen beheren in hun bedrijfsomgeving, terwijl leveranciers, klanten en externe logistieke service-providers via portalen inzicht hebben in de voor hen relevante verschepingen. Medewerkers en externen kunnen elkaar bovendien berichten sturen en documenten up- en downloaden op dossierniveau. "Dat resulteert in 90% minder contact via mail en telefoon en veel minder fouten. Waar mensen werken, worden immers fouten gemaakt. Bovendien zijn mensen duur en gaan mensen nog weleens op vakantie of stappen ze over naar een ander bedrijf. Dan is het erg prettig dat je kunt terugvallen op een systeem met up-to-date informatie. De testen die we de afgelopen weken hebben uitgevoerd met onze actuele data zagen er veelbelovend uit. Dit gaat zeker bijdragen om onze processen efficiënter en effectiever te maken", vertelt Johan Basson. 

LogisticDocuments.com is geworteld in de AGF-sector en dat is volgens Business Developer David van den Heuvel een groot voordeel. "Hoewel ons platform voor veel meer branches geschikt is, hebben we gezien onze achtergrond gekozen voor een duidelijke focus op het bedienen van de AGF-sector en andere sectoren die werken met bederfelijke goederen." Die focus is volgens Johan Basson erg belangrijk. "Je merkt dat het portaal ontwikkeld is vanuit het perspectief van de AGF-sector. Men is bekend met alle termen en gewoontes die onze business kent. Daarnaast is David is hier op bezoek geweest en heeft hij goed naar onze wensen geluisterd en die geïmplementeerd in het systeem. Wij kunnen niet wachten om ermee van start te gaan."

Delecta Fruit heeft gekozen voor integratie van haar ERP-systeem met LogisticDocuments.com via de API van het platform, maar volgens David is het portaal in staat om te integreren met elk up-to-date systeem, ook meerdere tegelijk. "Denk bijvoorbeeld aan WMS- en forwardingsystemen. Wanneer een klant kiest voor integratie excelleert LogisticDocuments.com bij volledige integratie met de IT-systemen van een bedrijf, het gemak en de voordelen van het platform komen dan het beste tot hun recht. Het dient zo als centraal punt waar alle informatie over verschepingen beschikbaar is voor alle stakeholders, zowel binnen als buiten de organisatie. Gebruikt een bedrijf het platform echter liever los van de andere systemen dan is de klant binnen een uur online en aan de slag. Dat noemen we plug-&-play! We zijn er zo voor elk formaat importeur en exporteur."

"We staan nog maar aan het begin van een automatiseringsslag in de internationale AGF-keten. Er valt nog zoveel aan effectiviteit en efficiëntie te winnen, met name in de samenwerking tussen de verschillende bedrijven die betrokken zijn bij een verscheping. Met ons platform ben je daar klaar voor. Tevens biedt het antwoord op de vraag naar transparantie binnen de keten. De toekomst van automatisering in de AGF-keten is veelbelovend, wij blijven daarom vol innoveren in samenwerking met onze klanten."

Tijdens de Fruit Logistica is het team van LogisticDocuments.com aanwezig voor ontmoetingen met nieuwe en bestaande partners. 

Voor meer informatie:
David van den Heuvel
LogisticDocuments.com
+31 (0)6 2970 3865
d.vandenheuvel@logisticdocuments.com
www.logisticdocuments.com

Johan Basson
Delecta Fruit
205 Main Road, Paarl,
7646, Zuid-Afrika
+27 (0) 21 860 3999
johan.basson@delecta.co.za
www.delecta.co.za


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven