Uienprijzen stijgen op markten in Bangladesh

De prijzen van vroeg geoogste lokale uien, bekend als "Murikata", bleven stijgen en bereikten zaterdag € 0,75/kg. Ook de prijzen van geïmporteerde Indiase uierassen stegen verder tot € 0,64/kg. De prijzen voor Murikatas stegen in één dag met € 0,05/ kg en in de afgelopen week met € 0,21/kg.

De Trading Corporation of Bangladesh (TCB), die gesubsidieerde basisproducten op de markt brengt in het kader van een marktinterventieplan van de regering om de prijsstijgingen een halt toe te roepen, registreerde een stijging van 16% in de lokale uienprijzen in een week; nu al meer dan 50% hoger dan een jaar geleden.

De onvoorziene hevige regen en wind in de eerste week van februari veroorzaakten schade aan zowel de Murikata- als de seizoensuienplantages, waardoor de bevoorrading in het gedrang kwam.

Volgens de vice-voorzitter van de Consumentenbond van Bangladesh (CAB), SM Nazer Hossain, zijn de uienprijzen ondanks een recordoogst gestegen door de invloed van een deel van de grote handelaren. Hij beweert dat een gebrekkig markttoezicht een van de hoofdredenen is waarom de uienprijzen in korte tijd zo sterk zijn gestegen.

Bron: thefinancialexpress.com.bd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven