Laurens Maartens (StoneX):

"We verzorgen niet alleen de betaling, maar faciliteren klanten ook bij het hedgen van hun commodities"

Tholen - De wereldmarkten staan momenteel onder hoogspanning. Politieke onrust, consolidatie van fabrikanten, historisch hoge grondstofkosten en een steeds volatielere internationale markt beïnvloeden de markten als nooit tevoren.

Bij StoneX, dat gespecialiseerd is in de zogeheten 'cross border payments' naar de minder gangbare valuta, zorgt het voor veel aanvragen. "Naast het feit dat we veel betalingen voor bedrijven verzorgen, zijn we feitelijk een one-stop-shop voor veel bedrijven, ook voor het afdekken van bijvoorbeeld hun risico's bij de transacties van bijvoorbeeld olie en gas", vertelt Laurens Maartens.

"We hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met agrarische commodities. Afgelopen weken zien we bijvoorbeeld dat de graanprijzen enorm de lucht in zijn gegaan. Dit zal ook zijn uitwerking hebben op andere commodities en de komende periode zal het ongetwijfeld erg onrustig blijven. De volatiliteit is enorm en dat heeft zijn weerslag op de valutamarkten. Vandaar dat veel corporates bij ons aankloppen."

"Het betalingsverkeer naar Rusland en Oekraïne ligt momenteel stil, in feite zijn potentiële valuta-investeringsmaatschappijen naar veilige havens gevlucht. Daarom hebben we de afgelopen week de waarde van de dollar, yen en Zwitserse frank flink stijgen. Dat heeft ook zijn impact op de waarde van de meer exotische valuta, waar wij sterk in gespecialiseerd zijn", vertelt Laurens.

"Zo faciliteren we veel klanten bij het hedgen van de zogeheten soft commodities als graan, melk, maar ook fertilizers. Uiteraard kunnen wij de betaling faciliteren, maar we bieden ook oplossing bij het afdekken van risico's bij transacties van bepaalde grondstoffen. Dat zijn diensten waar banken vaak niet meer toe genegen zijn en dan komen wij als Cross Asset Trading Platform om de hoek kijken", aldus Laurens.

Zo biedt StoneX haar klanten de zogeheten treasury activiteiten aan om de financiering- en beleggingsactiviteiten en ook het risico- en cashmanagement en alle activiteiten die erop gericht zijn huidige en toekomstige financiële risico’s in kaart te brengen - en waar nodig en mogelijk te beheersen. "Ons voordeel is dat wee een enorm netwerk aan lokale banken hebben opgebouwd Deze toegevoegde waarde stelde ons in staat om een nog sterkere relatie met onze klanten op te bouwen, ook in onzekere tijden!"

Voor meer informatie:
Laurens Maartens
StoneX Financial GmbH
World Trade Center, Tower H
1077 XV Amsterdam
+31 (0) 615478859
laurens.maartens@stonex.com   
www.stonex.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven