Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Assistentiesysteem Linde Motion Detection wil intern transport van goederen veiliger maken

Aandacht voor de veiligheid en de gezondheid van medewerkers is tegenwoordig topprioriteit in veel bedrijven. Het assistentiesysteem Linde Motion Detection speelt hier dan ook op in. Dit bewegings-detectiesysteem biedt een goede bescherming voor voetgangers in magazijnomgevingen, omdat het in staat is beweging achter een stilstaande truck te detecteren. Wordt er door het systeem een beweging waargenomen, dan is het niet mogelijk achteruit te rijden en klinkt er een waarschuwingssignaal.

Zowel de werknemers (veiligheid) als het management (productiviteit) profiteren van dit systeem om ongevallen te voorkomen. De veiligheid van iedereen die in het magazijn aanwezig is, wordt beter beschermd, het werk van de heftruckchauffeur wordt gemakkelijker, stilstand en verstoringen van de werkzaamheden worden zoveel mogelijk voorkomen en daardoor verbetert de productiviteit. Linde MH biedt deze, op sensoren gebaseerde oplossing, in eerste instantie aan als optie voor hun nieuw te leveren vorkheftrucks. Een retrofit-oplossing, die ook geschikt zal zijn voor gebruik op andere merken vorkheftrucks, volgt binnenkort.

Een van de meest kritieke situaties waarbij vorkheftrucks en voetgangers betrokken zijn, is het laden en lossen of het oppakken en neerzetten van lasten. "Als er mensen achter de vorkheftruck staan op het moment dat deze achteruit begint te rijden, zit een ongeluk in een klein hoekje. De oorzaken liggen vaak in het gedrag van de betrokkenen," verklaart Fabian Zimmermann, Product Manager Safety bij Linde MH. "Voetgangers zijn onoplettend en denken dat de heftruckchauffeur hen kan zien. Bovendien verwachten zij niet altijd dat een vorkheftruck die voor een stelling of bij een opslagplaats staat, plotseling achteruit kan rijden. Als de bestuurder bovendien maar heel even onoplettend is en vergeet over zijn schouder te kijken, kan dat ernstige gevolgen hebben. Bovendien kan het zicht achter de truck worden belemmerd door dode hoeken, opgeslagen goederen of stellingen. En het risico op ongevallen neemt toe naarmate er meer intern transport, voetgangers of zelfs fietsers in logistieke zones aanwezig zijn."

Verhoogde veiligheid dankzij innovatieve technologie
Het Linde Motion Detection systeem helpt dergelijke gevaarlijke situaties te voorkomen, door zowel de heftruckbestuurder als eventuele personen in het werkgebied achter de truck te waarschuwen. Een bewegingssensor detecteert op betrouwbare wijze elke beweging achter het stilstaande voertuig, ongeacht de mate van verlichting en ongeacht of de beweging door mensen of andere voertuigen wordt veroorzaakt. Detecteert het een beweging dan voorkomt het systeem dat de truck achteruit kan rijden en wordt de chauffeur op het gevaar geattendeerd door een waarschuwing op het display. Bovendien laat het hulpsysteem optioneel een geluidssignaal horen om de aandacht van voorbijgangers te vestigen op de gevaarlijke situatie die is ontstaan. Om na de waarschuwing verder te kunnen rijden, moet de bestuurder het pedaal loslaten en opnieuw intrappen, wat de veiligheid verder verhoogt.

Vooral in uitdagende werkomgevingen, zoals slecht verlichte delen van het magazijn of gebieden waar het zicht om structurele redenen slecht is, is het hulpsysteem een doeltreffende steun en een verademing voor de bestuurder. Het detectiegebied kan worden aangepast aan de bedrijfs- en omgevingsomstandigheden, wat een hoge mate van flexibiliteit waarborgt. Op die manier worden kritieke situaties onschadelijk gemaakt en onnodige gevaren voorkomen.

Voor meer informatie:
Motrac
website@motrac.nl  
www.motrac.nl  

Publicatiedatum: