Provincie Zeeland verkoopt percelen rechtstreeks

De provincie Zeeland verkoopt percelen die niet meer bijdragen aan provinciale doelen. Vanaf woensdag 16 maart gaat de provincie deze percelen en onroerend goed te koop aanbieden. De provincie houdt de verkoop in eigen hand. Dat bespaart kosten. Door dit rechtstreeks via de eigen website te doen kan een verkoopproces bovendien sneller verlopen. 

De aankoop van landbouwgronden vindt soms plaats om provinciale doelen of doelen van andere overheden te bereiken. Onroerend goed dat daar niet meer aan bijdraagt, wordt weer afgestoten. Bij de verkoop van deze gronden is het uitgangspunt zakelijkheid. De verkoop is gericht op een zo hoog mogelijke opbrengst. Per object wordt een vraagprijs vermeld. Biedingen onder de vraagprijs worden niet geaccepteerd.

De behandeling van de biedingen is op basis van de hoogte van het bod. Biedingen kunnen gedurende een periode van 2 weken uitgebracht worden. Verder kan de provincie een integriteitstoets voor vastgoedtransacties in het kader van de Wet Bibob toepassen.

Alle onderhandelingen gebeuren onder voorbehoud van een positief besluit van Gedeputeerde Staten. De provincie behoudt zich het recht voor niet tot gunning over te gaan. Pas als de overeenkomst tweezijdig getekend is worden alle andere geïnteresseerde partijen op de hoogte gesteld dat het object verkocht is.

Bron: Provincie Zeeland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven