Kai Horwath, inkoper en verkoopleider bij Kärcher

"Goede vraag naar Duitse lente-uien, ook grote belangstelling voor Italiaanse lente-uien"

Kärcher uit Stuttgart begon in week 9 met de verkoop van Duitse lente-uien en deze zal het bedrijf nog tot oktober/november in het assortiment hebben. "Door de vrachtkosten worden de lente-uien op de groothandelsmarkt voor zo'n 0,05 euro per bos meer verkocht. Er moet rekening mee gehouden worden dat de prijzen opnieuw verhoogd zullen moeten worden", deelt inkoper en verkoopleider Kai Horwath mee. 


Foto: Kärcher

De kwaliteit van de lente-uien is momenteel zeer goed en ook stabiel. Ze worden primair verkocht aan verschillende horecabedrijven in de regio Stuttgart. Kärcher neemt de lente-uien af van een grootschalige teler uit Baden-Württemberg en kan tussen de 600 en 800 kratten per week met 6000-8000 lente-uien per krat verkopen. De prijzen zijn relatief vergelijkbaar met die van vorig jaar. "De vraag is goed, waarbij er nog steeds een grote belangstelling voor Italiaanse lente-uien bestaat", merkt Kai. Naast het aanbod uit Italië en de Duitse lente-uien verkoopt Kärcher ook bonte sla uit Frankrijk, met eveneens een goede afzet.

Vanwege de gevolgen van de Russische aanval op Oekraïne zullen de oogstmedewerkers uit Oekraïne dit jaar niet aanwezig zijn. "Andere oogstmedewerkers komen uit Roemenië, maar ook zij durven momenteel het land niet te verlaten. Juist bij de aardbeienoogst zou dit ons voor grote problemen kunnen stellen. In zijn algemeenheid zal het een moeilijk jaar worden, vooral omdat de brandstofprijzen en alle prijzen in het algemeen veel te hoog zijn. Zo goed als alles is in Duitsland duurder geworden." 

Voor meer informatie:
Kai Horwath
Kärcher GmbH & Co KG
Langwiesenweg 30 (Großmarkt)
D-70327 Stuttgart, Duitsland
Tel: +49 711 1 68 87 0 
stuttgart@kaercher-fruchtimport.de
www.kaercher-fruchtimport.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.