Fandango beschikbaar in seizoen 2022

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de toelating afgegeven voor een mineure wijziging in de formulering van Fandango. Het betreft een formulering welke al eerder toegelaten is geweest. Het etiket blijft ongewijzigd.

Eerder werd bericht dat Fandango zeer beperkt beschikbaar zou komen voor teeltseizoen 2022. Hierop werd een aanvraagtraject voor een 120 dagen vrijstelling door BO-akkerbouw namens de akkerbouwsector opgestart. Het knelpunt werd echter niet erkend door de NVWA, omdat er een alternatief aanwezig zou zijn in de vorm van een aanvraag voor een mineure wijziging van de formulering Fandango. Door de goedkeuring van het Ctgb op deze aanvraag is Bayer in staat om tijdig Fandango beschikbaar te krijgen voor de bestrijding van valse meeldauw in de uienteelt.

Deze wijziging resulteert niet in een nieuw W-nummer, er is geen uitverkoop- of opgebruiktermijn van toepassing waardoor de huidige productvoorraad Fandango gewoon gebruikt kan worden.

Bron: Bayer Agro Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven