Geoffroy d'Evry vervangt Jaap Botma als nieuwe NEPG-voorzitter

Na 20 maanden de functie voorzitter van de NEPG te hebben ingevuld, heeft de Nederlander Jaap Botma uit Friesland zijn functie zoals gepland overgedragen. Tijdens de laatste vergadering in Gembloux heeft Jaap het stokje overgegeven aan de Fransman Geoffroy d'Evry, eveneens verkozen voor een periode van 2 jaar.

Jaap was 28 jaar akkerbouwer (pootaardappelen, suikerbieten, uien, granen). In juli 2020 werd Jaap Botma van VTA (Verenigde Telers Akkerbouw) de eerste gekozen voorzitter van de NEPG. Een voorzitter met kennis van de sector moest de organisatie meer gezicht geven. "Jaaps voorzitterschap kende niet de makkelijkste omstandigheden. De Covid-19-pandemie bemoeilijkte de werkomstandigheden nogal eens, doordat de meeste zaken virtueel moesten worden besproken en afgehandeld in plaats van fysiek. Toch heeft hij het geweldig gedaan en de NEPG is hem dankbaar voor zijn inzet!"

Geoffroy d'Evry is een akkerbouwer ten noorden van Parijs. Hij teelt aardappelen voor de zetmeel-, chips- en frietindustrie, evenals suikerbieten, tarwe, koolzaad en vlas. Geoffroy is voorzitter van de UNPT (Union Nationale des Producteurs de Pommes de Terre) en is afgevaardigde in de CESPU (Comité van de Europese verenigingen van zetmeelaardappel-verwerkers). Hij heeft ook zitting in het bestuur van Tereos (een groep coöperatieve verenigingen die suiker, alcohol en zetmeel verwerkt).

Voor meer informatie:
VTA
www.vtanederland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven