Een wendbare en compacte aanhanger voor meer efficiëntie in de intralogistiek

Jungheinrich breidt zijn productportfolio uit met het aanhangersysteem LiftLiner, waarmee aanhangers aan beide zijden geladen en gelost kunnen worden. Hiervoor wordt samengewerkt met K.Hartwall, een Finse specialist op het gebied van logistieke oplossingen. 

Tot aan acht laadeenheden van het LiftLiner aanhangersysteem kunnen worden gekoppeld aan Jungheinrich elektrische trekkers van de EZS-serie 1, 3 en 5. "Het treksysteem creëert een innovatieve en effectieve trekoplossing met een onvergelijkbaar compact ontwerp", zegt Matthias Maurin, hoofd van het trekker segment bij Jungheinrich. De gepatenteerde besturing biedt een kleine draaicirkel en een grote wendbaarheid. Hoge veiligheid en ergonomie tijdens het gebruik zijn belangrijke kenmerken van het systeem. 

Een speciale kanteltechniek van de LiftLiner maakt het mogelijk om de wagens ergonomisch geoptimaliseerd aan beide zijden te laden en te lossen. Met de op deze wijze uitgeruste aanhangers kan een flexibele en efficiënte productiebevoorrading worden gerealiseerd in bedrijven van elke omvang. De oplossing blijkt ook voordelig te zijn in de logistieke en de scheepvaartsector. "De gebruiksvriendelijke, slanke oplossing helpt processen te stroomlijnen en de kosten aanzienlijk te verlagen," zegt Maurin. "Meervoudige transporten verminderen de inzet van personeel en trucks aanzienlijk." 

In totaal kunnen klanten in Europa kiezen uit vier verschillende afmetingen van de LiftLiner, waarbij zowel industriële als europallets kunnen worden ondergebracht. Er kunnen laadeenheden tot 1.000 kilogram worden vervoerd. Tegelijkertijd maken de aanhangers de consequente verdere ontwikkeling van volledig geautomatiseerde oplossingen mogelijk: optioneel kunnen de LiftLiners  ook door de geautomatiseerde EZS 350a trekker van Jungheinrich getrokken worden. Naast de efficiëntiewinst bieden de aanhangers van LiftLiner ook een duidelijk ecologisch voordeel. Transportbundeling vermindert het energieverbruik. De aanhangers worden meestal ingezet in "milk-run mode", zodat lege ritten worden vermeden.  

"Wij zijn blij met de samenwerking met Jungheinrich. Onze gezamenlijke klanten krijgen op deze manier deskundigheid en kwaliteit uit één enkele bron," zegt Frank Haltermann, Product Owner bij K.Hartwall. "Tegelijkertijd kunnen LiftLiner klanten vertrouwen op de gebruikelijke professionele service van Jungheinrich: een sterk team van meer dan 5.700 after-sales service technici wereldwijd zorgt ervoor dat alle intralogistieke processen 24/7 betrouwbaar verlopen." 

Voor meer informatie:
Jungheinrich
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
info@jungheinrich.nl 
www.jungheinrich.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.