Challenge vanaf nu toegelaten in groot aantal kleinere teelten

De herbicide Challenge is vanaf nu toegelaten in een groot aantal kleinere teelten. De toelating is tot stand gekomen met ondersteuning van de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen.

Challenge was tot nu toe toegelaten in aardappelen, droog te oogsten erwten, veldbonen (ensilage), dopertwen, wortelen, zonnebloemen en knolselderij. De herbicide Challenge wordt vooral geroemd om zijn sterke werking tegen onkruiden als melganzevoet en uitstaande melde, maar heeft ook een goede werking tegen bingelkruid, duivekervel, herik, kleine brandnetel en bijvoorbeeld muur.

De uitbreiding van de toelating van Challenge is aangevraagd door ZLTO met ondersteuning van de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen. Het betreft een uitbreiding in de teelt van veldbonen (peulvruchten), vlas (vezelvlas en lijnzaad voor zaadproductie), pastinaak, eerstejaars plantuien, tweedejaars plantuien, zilveruien, picklers, sjalotten, knoflook, dille, koriander, peterselie, karwijzaad en zomerbloemen.

Er is voor deze derdenuitbreidingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

De uitbreidingen komen op het W8 etiket. Het huidige W7 etiket mag normaal worden opgebruikt en heeft geen aflever- en opgebruiktermijn.

Bron: Bayer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven