Nieuwe aardappel- en uiensorteerlijn voor Zwitsers pakstation

Na zes maanden werk kreeg de Italiaanse machinefabrikant Assomech een positieve respons voor de installatie van haar eerste aardappel- en uiensorteerlijn, opgeleverd in een pakstation in het  Zwitserse kanton Vaud.

Het team van Assomech (van links naar rechts): Peter Calisesi, Matteo Molari, Davide Borghetti en Stefano Rossi

"Het is een eenvoudige, maar veelzijdige en praktische lijn", zegt verkoopverantwoordelijke Peter Calisesi. "Ze wordt vanop afstand bestuurd en beschikt over intelligente systemen voor een zachte behandeling van de aardappelen en uien. Te vaak zijn de sorteermachines voor deze twee producten eigenlijk te ruw, alsof het de verwerking van stenen betreft."

"Met de klant was het liefde op het eerste gezicht", voegt Calisesi gekscherend toe. "We begrepen meteen wat de precieze vraag van de klant was. Zo konden we een project op maat ontwikkelen, waarvan het resultaat ruim aan de verwachtingen voldoet. We zijn blij en vereerd en we danken het pakstation dat ons de kans heeft gegeven ons merk ook in Zwitserland op de markt te brengen."

Het gaat om een aardappel- en uiensorteerlijn met aanvoer van het product in laadwagens, voorsorteerder, sorteerbank met verticale vullers, bediening op afstand en PLC-besturing.

Voor de uien bestaat de lijn uit opvangsilo’s, afstaarteenheid, sorteerbank, dubbele bakvulling, bediening op afstand en PLC-besturing.

"Al onze ontwerpen zijn de vrucht van een uitvoerige voorafgaande inspectie, omdat een verwerkingslijn als een jurk is die perfect moet passen in de structuur waarin ze wordt gemonteerd. Als alles begint met een project op maat, zal de klant zeker een aanzienlijke efficiëntiewinst behalen", besluit Calisesi.

Voor meer informatie:
Assomech 
Via Guido Rossa 7/9 47039
Savignano sul Rubicone (FC) - Italië
Tel: +39 391 0909884
info@assomech.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven