Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Bert Haffmans van Sormac over cultuurverschillen tussen Duitsers en Nederlanders:

“De Duitsers zien ons als een beetje lomp en bot”

Het Venlose bedrijf Sormac, bouwer van machines voor de groenteverwerking, is al decennialang actief in Duitsland en heeft sinds 2019 een belang in Foodcons GmbH&CO.KG uit Viersen. Daarmee werd het directeur Bert Haffmans nog maar eens duidelijk dat er, hoewel we buren zijn, nog altijd grote verschillen zijn tussen de Nederlanders en de Duitsers. “De Duitse cultuur is echter wel in beweging", zo zegt hij op de site Venlo van Binnen.

In het interview gaat Haffmans onder meer in op de cultuurverschillen tussen de Duitsers en Nederlanders. "Ze vinden ons een beetje lomp en bot. Daarin mogen we ons best wat aanpassen. Ik doe dat in ieder geval graag. Zal bijvoorbeeld niet als eerste vragen of we ‘u’ of ‘jij’ zeggen. Doe ik dat wel, dan geef ik daarmee een signaal af en zet mijn gesprekspartner min of meer voor het blok het minder formeel te houden.” Zeker onder de jongeren ziet Haffmans wel een cultuurverandering aan de andere kant van de grens. “Die zijn wat losser.”

Bron: Venlo van Binnen

Voor meer informatie:
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
NL-5916 PN Venlo
Tel: +31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl 
www.sormac.nl 

Publicatiedatum: