Financieringsronde levert Sencrop 18 miljoen dollar op

Sencrop, een Europese agro-tech speler in precisielandbouw door zijn collaboratieve agro-weer oplossingen gebaseerd op microklimaat, kondigde vandaag een 18 miljoen dollar Serie B financieringsronde aan geleid door JVP, als onderdeel van het klimaat en foodtech initiatief van het internationale venture capital fonds.

EIT Food - gesteund door de Europese Unie, Stellar Impact - beheerd door Telos Impact, IRD Management en de bestaande aandeelhouders van Sencrop - waaronder BPIfrance, Demeter IM en NCI Waterstart - nemen ook deel aan de transactie.

Sinds de oprichting in 2016 helpt de, op samenwerking gebaseerde, toepassing voor precisielandbouw van Sencrop boeren om hun teeltrisico's te beperken en betere dagelijkse beslissingen te nemen voor meer gemak, betere gewasopbrengsten en gecontroleerde milieu-impact, met een duidelijke missie:  precisielandbouw toegankelijk maken voor iedereen.

Erel Margalit, oprichter en directievoorzitter van JVP en Margalit Startup City, licht toe: "Vanaf de eerste keer dat we Martin en Michael, de medeoprichters van het bedrijf, ontmoetten, beseften we dat dit grote Europese bedrijf, met zijn next-generation microklimaat-technologie, de mogelijkheid heeft om een revolutie teweeg te brengen in de wereld van de agrariër. Met behulp van slimme AI-oplossingen, zoals een persoonlijke Waze voor de weersomstandigheden van de boer, kan de boer in zeer korte tijd zijn gewaskwaliteit maximaliseren. Onze investering in Sencrop is onderdeel van onze bredere visie om te investeren in bedrijven die baanbrekende oplossingen bieden voor 's werelds meest kritieke uitdagingen. We zijn blij dat we onze krachten kunnen bundelen met Sencrop en het team kunnen ondersteunen om haar baanbrekende microklimaattechnologie naar Noord-Amerika en de rest van de wereldmarkten te brengen."

Sencrop's sensoren en platform stellen meer dan 20.000 professionals in staat om realtime en voorspellende informatie te ontvangen voor hun percelen: microklimatologische informatie, waterstress, groeistadia van planten, omstandigheden voor de ontwikkeling van ziekten of plagen etc. Goed geïnformeerd door duizenden datapunten kunnen boeren het gebruik van inputs optimaliseren, bijvoorbeeld door alleen te sproeien als de weersomstandigheden goed zijn of alleen te beregenen als dat nodig is. Bovendien kan de boer met de app risico's voor het weer, waterstress, plagen en ziekten voor zijn gewassen, waaronder vorstperiodes en het risico op meeldauw, identificeren en dienovereenkomstig handelen.

"De missie van Sencrop is om precisielandbouw te democratiseren en teeltrisico's voor boeren te verminderen", zegt Martin Ducroquet, medeoprichter en algemeen directeur van Sencrop. "We hebben een unieke microklimaattechnologie ontwikkeld waarmee vandaag meer dan 20.000 professionals - boeren, wijnbouwers, fruittelers, enz. - toegang hebben tot ultra-precieze en ultra-lokale informatie voor een betere dagelijkse opvolging van hun gewassen en de teeltrisico's op hun percelen. De fondsenwerving, geleid door JVP, een wereldwijde referentiespeler in ag-tech, opent nieuwe perspectieven voor een internationale versnelling die zal worden ondersteund door nieuwe impact-investeerders, gespecialiseerd in klimaat-tech."


Medeoprichters Michael Bruniaux en Martin Ducroquet van Sencrop

Michael Bruniaux, Sencrop's mede-oprichter en CEO, voegt toe: "Sencrop's microklimaattechnologie wordt nu dagelijks gebruikt door een grote gemeenschap van boeren in meer dan 20 landen, met een sterk gebruik. De redenen voor deze sterke adoptie liggen in de eenvoudige, collaboratieve en impactvolle aard van onze oplossing. Nu de prijzen van landbouwinputs stijgen en het weer nog instabieler en kritischer wordt, stelt Sencrop boeren in staat om elke dag de beste beslissingen te nemen om teeltrisico's te verminderen en de impact op het milieu te beperken, terwijl hun winstgevendheid toeneemt."

Op basis van een steeds meer op samenwerking gerichte en open aanpak wil Sencrop ervoor zorgen dat boeren er niet langer alleen voor hoeven te staan wanneer ze voor bepaalde uitdagingen staan. Via netwerken kunnen ze de verzamelde informatie over hun percelen delen en elkaar helpen oplossingen te vinden. De activiteit van Sencrop is gebaseerd op drie pijlers: weermonitoring; anticipatie op risico's van ziekten en plagen; en irrigatiebeheer.

"Sencrop is het enige bedrijf dat de grootste verbonden gemeenschap van boeren in Europa heeft, gebaseerd op 20k klanten die online data ontvangen om hen te helpen betere resultaten te behalen en hun opbrengsten te maximaliseren. Deze nieuwe financiering zal Sencrop in staat stellen om deze gemeenschap wereldwijd uit te breiden, door meer data te gebruiken om meer boeren te helpen", aldus Gadi Porat, algemeen directeur van JVP.

Voor meer informatie:
Sencrop
+31 85 888 2810
contact@sencrop.com  
www.sencrop.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven