Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Frieslanders in Ouddorp gerooid voor Polder Potato

Tholen - De eerste Frieslanders van het seizoen zijn weer gerooid voor Polder Potato uit Dronten. De aardappelgroothandel uit Dronten heeft hiervoor een samenwerking met Mts. de Jong in Ouddorp, waar de primeuraardappelen onder doek tussen de dijken in vlot gegroeid zijn.

"Gisteravond kon men rooien en vanmorgen hebben we de eerste aardappelen opgeladen. De teelt is goed verlopen, maar door de droogte ging het niet vanzelf en moest er veel beregend worden. Maar dat heeft geleid tot een mooie maatvoering en een mooie kist aardappelen", vertelt Gert Langebeeke van Polder Potato, rechts op de foto naast Jan de Jong.

De nieuwe aardappelen worden in EPS-kisten van 20 kilo verkocht. "De eerste dagen zal het aanbod nog beperkt zijn, maar vanaf volgende week verwachten we wel dagelijks een paar pallets te kunnen leveren", vertelt Anton. "Ondanks dat de oogst van de Spaanse Doré's en Frieslanders later van start is gegaan en nu dus samenvalt met deze Hollandse primeuraardappelen, zien we een goede vraag uit de markt. De eerste was ik zo kwijt."

Voor meer informatie:
Anton Riezenbos
Polder Potato BV
Oudebosweg 14
8251 RD Dronten
Tel: +31 (0)321 336 272
Mob: +31 (0)6 34 74 56 62
anton@polderpotato.nl 
www.polderpotato.nl