Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister over tekort aan oogstpersoneel: "Voldoende aanbod binnen Nederland en EU"

Alleen wanneer Nederlands of Europees aanbod er niet is, de werkgever de vacature tijdig heeft gemeld bij het UWV en de werkgever in een periode van drie maanden voor het indienen
van de aanvraag voldoende wervingsinspanningen heeft verricht, kan een werkvergunning worden verleend voor een werknemer van buiten de Europese Unie. Dat schrijft minister van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in reactie op een brief uit januari over krapte op de arbeidsmarkt. 

Voor seizoensarbeid in de land- en tuinbouwsector zijn nog niet eerder
vergunningen verleend, omdat binnen Nederland en de Europese Unie voldoende aanbod aanwezig is, aldus de minister. Zij belooft deze zomer na gesprekken met alle betrokken ministeries en partijen de Tweede Kamer te informeren over de aanpak van de krapte. 

In het licht van de oorlog in Oekraïne is op 1 april 2022 met terugwerkende kracht wel vanaf 4 maart 2022 een vrijstelling van de tewerkstellingsvergunningplicht voor Oekraïense vluchtelingen in werking getreden.

Lees hier de hele brief van de minister. 

Publicatiedatum: